DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Az F1-en túl is viszi magával szponzora Szirotkint

Az SMP Bank, illetve annak tulajdonosa nem csak Szergej Szirotkin F1-es törekvéseit tudta szponzorálni, van saját LMP1-es istállója az endurance-világbajnokságon is. És ha már van, oda is viszi magával Szergej Szirotkint.

Szergej Szirotkin 2018 elején még pont mostani utódját, Robert Kubicát golyózta ki több szponzorpénzének köszönhetően az F1-ből versenyzőként, most viszont már a lengyel volt nyeregben, és meg is kapta a versenyzői ülést a Grove-iaknál, miután Szirotkin legfőbb támogatója, az SMP Bank nem volt hajlandó a korábbi összeget kifizetni a Williamsnek a csapat gyenge teljesítménye miatt, kihúzva ezzel Szirotkin alól a talajt.

Ez utóbbi egyébként csak az F1-re igaz, ugyanis az SMP-nek van saját, ráadásul LMP1-es istállója a WEC-ben, vagyis az endurance-világbajnokságon SMP Racing néven, a Motorsport.com információi szerint pedig az exwilliamses minimum két versenyre be is ül a messziről felismerhető, jellegzetes kék színű autóba, méghozzá Jenson Button helyén, akinek máshol is jelenése van, és két WEC-hétvége, Sebring és Spa idején is egyszerre kellene két helyen lennie.

_X4I6823



„A WEC nem opció, egyenesen szinte kötelező” - szögezte le Szirotkin a portál kérdésére. „Gyakorlatilag garantálni tudom, hogy biztosan látható leszek a WEC-ben 2019-ben. Azt gondolom, az egyértelmű, hogy melyik csapat melyik autójában. Ki tudja, lehet, hogy már Sebringtől, Le Mans-ban viszont mindenképp.”

Szirotkin tavaly már részt vett a legendás 24 órás versenyen, akkor viszont még az LMP2-ben, ahol kategóriája 16. helyén végzett váltótársaival. „Teljesen más ez az F1-es dolgokhoz képest, szóval nem gondolom, hogy ezt a tapasztalatot különösebben hasznosítani tudnám majd. Ezért gondolom azt, hogy Le Mans előtt futok még pár versenyt, hogy a lehető legjobban megismerjem az autót, és megtapasztalhassam, mire kell majd figyelnem. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: