DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrari rendületlenül bízik

Hiába a Mercedes fölénye és Vettel elégedetlenkedése, a Ferrari vezetője szerint a csapat jó irányba tart. Erre a legjobb bizonyítékuk, hogy Leclerc legutóbb közvetlenül Bottas mögött végzett.

A múlt hétvégi Formula-1-es Francia Nagydíjon tovább zakatolt a Mercedes mindent maga alá temető vonata, ám a Ferrari vezetőjének ez nem szegte kedvét ahhoz, hogy pozitívan nyilatkozzon a maranellói csapat Paul Ricardon mutatott teljesítményéről. A vörösök a Spanyol Nagydíj óta most először vittek pályára fejlesztéseket, amelyek Charles Leclerc-t egy harmadik, Sebastian Vettelt pedig egy ötödik pozícióbhoz segítették hozzá. A Ferraritól ez messze nem egy kiugró teljesítmény, de Leclerc Valtteri Bottas árnyékaként ért célba, amit Mattia Binotto előrelépésként könyvelt el.

 olle-leclerc-francia-vasarnap

A hétvége legjobb eredménye, szigorúan a Mercedesek mögött


"Teljesítmény szempontjából nem tartunk ott, ahol lenni szeretnénk. Tudtuk, hogy számunkra ez a pálya nehéz lesz, de az bátorító, hogy Charles közvetlenül Bottas mögött végzett. A Spanyol Nagydíj óta bevetett fejlesztéseknek köszönhetően csökkentettük a lemaradásunkat, és megmutattuk, hogy jó irányba haladunk. Néhány fejlesztés jól vizsgázott, néhány viszont sajnos kevésbé, de tudjuk, hogy jelentős fejlődésre vagyunk képesek. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyi dolgunk van még, de képesek vagyunk fejleszteni az autón, így bármelyik pályán versenyképessé válhatunk" - idézte a csapatfőnököt a gpfans.com.

A meglehetősen gyenge hétvégét záró Vettel egészen más hangnemet ütött meg a futam után, szerinte a Ferrari megbukott Franciaországban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: