DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Figyelmen kívül hagyta csapata kérését Hamilton

Olyannyira magabiztos győzelmet aratott Lewis Hamilton Franciaországban, hogy a vb-címvédőnek másra is jutott energiája - még úgy is, hogy csapata kifejezetten megkérte, ne menjen rá a leggyorsabb körért járó pontra.

Már a leintés előtt jó néhány körrel szóltak Lewis Hamiltonnak, hogy Sebastian Vettel a Ferrariban megteheti azt, hogy beiktasson egy plusz kiállást, majd megkísérelje megfutni friss gumikon a verseny leggyorsabb körét. Mindez Hamiltont nem hatotta meg különösebben, ugyanis ő ezt is szerette volna a magáénak tudni, ráadásul úgy, hogy kemény (!) gumijaiban ekkorra már majdnem 30 kör volt.

Az angol futott is egy leggyorsabb időt az utolsó körben 1:32.764-gyel, tehát majdnem összejött neki ez is - végül aztán Vettel még erre is rá tudott licitálni 1:32.740-nel.

00119012_585



„Soha nem szabad feladni és megelégedni” - szögezte le csapata kérésével kapcsolatban utólag Hamilton. „Elérhető volt plusz egy pont. Nyilván a srácok nem tudhatják, hogy érzem magam az autóban, de én ott akkor úgy gondoltam, van még egy kicsi a gumikban, ráadásul már csak egy kör volt hátra.”

Hamilton nem hagyta annyiban. „Úgy voltam vele: ember, én erre rámegyek. Még szóltak is nekem: hagyd, új gumija van, úgyse leszel gyorsabb nála! Én mégis úgy voltam, hogy elérhető ez a leggyorsabb kör. Nem gondoltam volna, hogy ennyire közel lesz, de ha ezt tudom, pár dolgot máshogy csináltam volna. De ebből is tanulnunk kell, hogy soa, semmit ne vegyünk készpénznek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: