DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Idén is több kategóriában avatnak bajnokot Nyirádon

A Raid of the Champions főszervezője, Garamvölgyi Zoltán a tavalyi izgalmak után 2019-ben rekordrészvétel mellett szeretné megrendezni a magyar autó-, és motorsport ünnepét.

Újra sorsdöntő viadalra kerül sor november 8-10. között a Nyirádi Motorsport Centrumban: megint együtt dübörögnek a vörös katlan arénában és a környékbeli terepen a tereprali, a quad és a ralikrossz versenyzői egy versenyhétvégén. A Raid of the Champions mezőnyében ott lesznek a legjobbak, ugyanis akárcsak 2018-ban, idén is itt dől el a legtöbb kategória Közép-Európa (CEZ) és magyar bajnoki címe. Ráadásul 2019-ben csatlakozott a versenyhez a lengyel Dacia Duster ELF Cup mezőnye is, hisz számukra is ez a viadal lesz a szezonzáró futam.

2019-Raid of the Champions1-előzetes1_



November második hétvégéjén, 8-a és 10-e között végleg kiderül, hogy az idei tereprali bajnokságban ki lesz 2019 legjobbja az autósok kategóriáján kívül – Miroslav Zapletal már korábban megszerezte az abszolút első helyet – a kamion, a side by side, a motoros és quados mezőnyben. Ráadásul arra is választ kaphatunk, hogy a Raid of the Champions viadalhoz először csatlakozó lengyel Dacia Duster ELF Cup sorozatnak ki lesz az idei győztese. És ha mindez még nem lenne elég a sportág szerelmeseinek: a hazai viadal mellett a CEZ zárófutamát is itt rendezik meg, azaz izgalmakban egy pillanatra sem lesz hiány. De akárcsak az előző két évben, ezúttal is ezen a hétvégén kerül megrendezésre a Racing Stars amatőr ralikrossz verseny is. A verseny főszervezője, Garamvölgyi Zoltán nagyon örül annak, hogy a tereprali versenynaptára megtartott egy ilyen legendás helyszínt.

2019-Raid of the Champions1-előzetes2

„Minden bajnokság ezen a hétvégén záródik, és a legtöbb kategóriában még minden nyitott, már ami a végső győztest illeti. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a novemberi versenyen induló szakágak számára egy magas színvonalú technikai sportrendezvényt rendezzünk a Nyirádi Motorsport Arénában és a környékén. Az elmúlt két esztendőben sokaknak lett a kedvenc versenye a Raid of the Champions, a környékbeli utak pedig szenzációs szelektív szakaszokkal várják a versenyzőket. Nagyon sok magyar és külföldi versenyzőre számítunk, és bízom abban, hogy idén megdől az eddigi részvételi rekord is.” – jelentette ki Garamvölgyi Zoltán, aki hozzátette, a mostani lesz a viadal történetének negyedik versenye: 2010-ben Győrből indulva a HungExpo területén ért célba a mezőny, míg az elmúlt két évben már Nyirád adott otthont a Raid of the Championsnak.

2019-Raid of the Champions1-előzetes6

Ugyanakkor abszolút újdonság a hazai tereprali történetében, hogy a főszervezőt egy külföldi sorozat, jelen esetben a lengyel Dacia Duster ELF Cup promótere megkeresi, hogy az adott sorozat befejező versenyét is a Raid of the Champions viadalhoz csatlakozva rendezhessék meg. Ez annyit jelent, hogy legalább tíz fős mezőny áll majd ebben a kategóriában rajthoz Nyirádon, és az sem kizárt, hogy ebből egy hosszú távú együttműködés alakulhat ki.

2019-Raid of the Champions1-előzetes6

„Mind a tereprali, mind pedig a rallycross számára nagyon jó lehetőség ez a közös rendezvény, hiszen együtt mutathatják meg magukat a technikai sportok szerelmeseinek, és biztos vagyok abban, hogy hosszú távon az ilyen versenyek nyújthatnak megoldást az autósport felmerülő problémáira. A csapatok figyelmét szeretném felhívni arra, hogy nevezni már csak november 1-ig, péntekig lehet. Megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a segítséget házigazdánknak, Mózer Attilának, hogy ismételten vendégül lát bennünket, így a legendás Aréna szolgálhat a Raid of the Champions otthonául” – árulta el Garamvölgyi Zoltán.

2019-Raid of the Champions1-előzetes9

A Raid of the Champions minden tudnivalójáról, eseményéről a viadal hivatalos Facebook oldalán (https://www.facebook.com/raidofthechampions/) olvashatnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: