DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: A középmezőny beérte az élcsapatokat

Bár a német szerint továbbra is a Red Bull és a Mercedes jelenti az etalont az F1-ben, a tesztek alapján úgy véli, a többi istálló is dolgozott le a hátrányából hozzájuk képest.

Mindössze háromnapos előszezoni teszt állt a csapatok rendelkezésére a hétvégén induló 2021-es Formula-1-es idényt megelőzően, így a szokásosnál is nehezebb pontosan megjósolni az erőviszonyokat. A Formula.hu szerkesztősége megpróbálkozott felállítani egy sorrendet, ahogy a pilóták is igyekeznek kibogozni a szálakat.

vettel-aston-teszt-dppi-1



Az Aston Martinnal eléggé zaklatott felkészülési időszakot maga mögött tudó Sebastian Vettel például úgy véli, a középmezőny felzárkózott a két élcsapatra – a négyszeres világbajnok szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Nehéz leszűrni a benyomásokat, hiszen mások a gumik, az autók változtak, és biztos vagyok, hogy az általam szerzett tapasztalatokat más is begyűjtötte, úgyhogy minden relatív. Ami a teljesítményt illeti, az eddig látottak alapján szerintem nagyon szoros a helyzet. Jó lenne, ha így is maradna.+

„Igen, a Red Bull nagyon erős, a Mercedesnél minden meglepetés lenne, ha nem lennének az élen, de úgy tűnik, a középmezőny is felzárkózott. De ez attól függ, milyennek érződik az autó: ha jónak, akkor… de ez is viszonyítás kérdése. Lehet, hogy nagyszerűen érzed magad az autóban, de az túl lassú, de lehet, hogy borzalmas érzés vezetni, mégis gyorsabb mindenki másnál, s akkor ezt el lehet fogadni. Meglátjuk, amikor nekiállunk versenyezni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: