HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A jövő gyára

ferenck 2017.06.27. 08:30

A jövő gyárát előrevetítő 3D nyomtatásklaszteréről ismert new yorki Voodoo Manufacturingba 5 millió dollárt fektetnek kockázati tökések. A 2015-ben alapított cég januárban már kapott 1,4 milliós támogatást, így jelenleg 6,4 milliónál járnak. Meghálálták a januári kört, mert márciusban már elő is álltak a kilencprinteres robotkarból álló Project Skywalker automatizált 3D nyomtatórendszerrel.

A mostani befektetést a saját szoftver, autonóm robotok és emberi munkaerő kombinációján alapuló brooklyni digitális gyár további bővítésére szánják, a gyártást ugyanolyan gyorssá, megfizethetővé és skálázhatóvá akarják tenni, mint egy szoftvert. A cég szolgáltatásokat is kínál, de elsősorban nagyméretű gyártási lehetőségeiről ismert, a sok egymással szinkronizált FDM printer, elsődlegesen MakerBot Replicator 2 (a jövőben mások is) maximum 10 ezer iteráción keresztül képes egyetlen utasításra részeket nyomtatni.

3dnyomtatas_voodoo.jpg

Állításuk szerint minden más szolgáltatónál gyorsabbak, rövid idő alatt és önköltségen akár többezer műanyagrészt és terméket is előállítanak. Csakhogy a 10 ezer egység még nem a fröccsöntés szintje, és ezen oknál fogva mindent megtesznek, hogy előrébb lépjenek, ki is tűzték a 100 ezret, ami – és egyben az ipari méretű 3D nyomtatás – viszont a költségek egy nagyságrenddel történő csökkentésével kivitelezhető csak.

3dnyomtatas_voodoo1.jpg

Ezt vetíti előre a következő lépés: az üzem teljes automatizálása 90 százalékkal csökkentheti a költségeket. Az ismétlődő tevékenységeket gépek fogják végezni a tervek szerint 2017 végéig megkétszereződő területen. Autonóm robotok és szoftverek mellett egyre jobban szélesedő új piacokat megcélzó új anyagokban is gondolkoznak.

Az automatizálás felveti a mostanában gyakran emlegetett problémát: az egyre intelligensebb gépekkel, robotokkal sokan elveszítik állásukat, és kérdés, hogy az új technológiák teremtenek-e annyi munkalehetőséget, mint amennyit elvesznek. A jelenség nem új, mert minden komoly technológiaváltás és ipari forradalmak velejárója, csakhogy ezúttal sokkal nagyobb embertömegeket érint, és a mostani megoldások minden korábbinál nagyságrendekkel intelligensebbek, pontosabban a történelemben most beszélhetünk először valamilyen szintű gépi intelligenciáról.

3dnyomtatas_voodoo0.jpg

„Az az igazság, hogy az MI-vel rendelkező robotok egyre hasznosabbak és együttműködőbbek, és a folyamat hatására új munkakörökre lesz igény. Ezekhez a munkakörökhöz, például rendszerkarbantartáshoz vagy az ügyfélszolgálathoz kifejezetten emberi képességek kellenek. Újradefiniálódik a gyári munkás jelentése, és izgatottan várjuk, hogy nagyszerű befektetőink segítségével az Egyesült Államokat megint a gyártási innováció csomópontjává tegyük” – véli Max Friefeld vezérigazgató.

„A desktop printerek legutolsó hulláma hozzáférhető és megfizethető technológia lett, a Voodoo viszont a digitális gyártás méretét változtatja meg. Az ötlet és a gyártás közti szakadék áthidalása régóta a makerek álma. A Voodoo automatizált és hálózatosított 3DP megközelítése a leggyorsabb és a legjobb árú szolgáltatás. Örülünk, hogy támogathatjuk őket” – nyilatkozta Spencer Lazar befektető.

Címkék: jövő ipar gyártótechnológiák MakerBot nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr612622127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása