HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott ruhák a Madridi Divathéten

ferenck 2018.02.06. 08:30

A 23 éves Ane Castro Sudupe és Núria Costa Ginjaume tavaly alapította a ZER spanyol divatstúdiót. Szintén 2017-ben az európai 3D nyomtatás és a főként Iris van Herpen nevével fémjelzett printelt divat egyik fellegvárában, Hollandiában dolgoztak additív gyártótechnológiákkal, és textíliák nyomtatásába is beletanultak.

Ottani tevékenységük inspirálta a január végi Madridi Divathéten bemutatott CONNECT3D kollekciójukat. Elképzelésük elnyerte a Samsung tetszését, és néhány hónapja megnyerték a dél-koreai óriás Ego Innovation Projektjének 10 ezer eurós fődíját, majd a terveket valóra is váltották.

3dnyomtatas_divat.jpg

A 10 ruhából álló kollekció részben 3D nyomtatással, illetve más digitális technikákkal készült. A 3D szkennelést szintén előszeretettel használják, sokat segít darabjaik személyre szabásában. A munkában a személyre szabás, egyediség mellett a fenntartható gyártás is fontos szempont volt.

„Személyek testét leszkenneljük, a ruhák a szkenek alapján tervezhetők meg, és közvetlenül nyomtathatók. Mivel minden egyes kliensre kidolgozott, nagyon személyes divatról van szó, szerintünk ez a jövő. A gyors divat szép lassan háttérbe szorul, és a személyes ruhák kerülnek előtérbe. Logikus is, mert más kell többezer testre, többezer különböző embernek. Az ügyfelekkel közvetlenül együttműködhetünk” – magyarázza Núria Costa Ginjaume.

3dnyomtatas_divat1.jpg

Az eredmény elragadó szerkezetekben, textúrákban és részletekben gazdag monokrómszerű divat, amelyben a 21. századi öltözködés a 21. század technológiáival fuzionál.

A tervezők nem meglepő módon több darabba integráltak Samsung-készülékeket. Ezek a ruhák jól szemléltetik, hogy a divat elkezdett alkalmazkodik az IT-hoz (és nem fordítva), és a trend a közeljövőben nyilvánvalóan még markánsabb lesz.

A bemutatón nemcsak a ZER ruháiba bújt modelleket, hanem a 3D nyomtatókat is megcsodálhatta a közönség. A gépeket a kifutóra helyezték, szemléltetve, hogy a divatban nemcsak kisegítő eszközök, hanem a 3DP a jövő öltözködésének egyik meghatározó technológiája.

A két tervező az egyértelmű siker ellenére hangsúlyozza, hogy ez még csak a kezdet, idén pedig a brand-építésen és újabb technikai lehetőségek kiaknázásán fognak dolgozni.          

Címkék: design divat személyre szabás Samsung

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5013624218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása