HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás Japánban

ferenck 2018.02.07. 08:30

Az IDC (International Data Corporation) japán csoportja felmérést készített a 3D nyomtatás helyi állapotáról, és érdekes tényekkel szembesült. Például azzal, hogy a kérdőívet megválaszoló vállalatok 85,7 százaléka prototípuskészítésre használja a technológiát, vagy hogy hagyományos gyártófolyamatokat 67,8 százalékuk végez 3DP-vel.

Az elemzés nem tartalmaz pénzügyi előrejelzéseket, a jelen üzleti valóságát és a következő évek 3DP használatát vizsgálták helyette. Kiderült, hogy a technológia a gyártóipari alkalmazások közül a gyártó-, szállító- és elektromos gépek előállításában a legnépszerűbb.

3dnyomtatas_japan.jpg

Azt is vizsgálták, hogy a nagyvállalatok hogyan ismerik meg a technológiát, majd hogyan élnek lehetőségeivel. Elsősorban online forrásokból, kiállításokon és bemutatókon tájékozódnak, viszont csak néhány információtípushoz, például anyagokkal kapcsolatos adatokhoz lehet könnyen hozzáférni, a gépárak és a modellezési tanácsok valamiért nehezebb szerezhetők be. Márpedig ez problémát okozhat, és célszerű lenne, ha az érintettek lépnének. Például azzal, hogy kívülállóknak is mindent érthetővé tesznek a gépekről.

3dnyomtatas_japan0.jpg

A felmérésből azonban nemcsak a japán 3DP ipar jelenlegi állapotáról derülnek ki fontos tények, hanem a résztvevő vállalatokat a technológia közeljövőjéről, jövővel kapcsolatos elvárásaikról is faggatták.

A válaszadók fele szerint a 3D nyomtatás megváltoztatja a jövőbeli fejlesztést, tervezést és gyártófolyamatokat, ugyanakkor csak 28,1 százalékuk gondolja, hogy átalakítja a logisztikát. Pedig egyes japán cégek, például a 3DP mellett logisztikával foglalkozó Yamato komoly összegeket invesztált a területbe.

A megkérdezettek több mint fele szerint a 3DP-t lépésről lépésre, fokozatosan fogadja be a szigetország gyártóipara, 30 százalékuk viszont a nyomtatók és a kapcsolódó szolgáltatások gyors elterjedésére számít.

Az elemzés a tavaly novemberben alapított JAMPT Corporation-re is felhívja a figyelmet. A cég az első olyan fémnyomtatás-szolgáltatást kínálja Japánban, amelyben a fémporgyártástól a termékfejlesztésig és a minőségbiztosításig minden megtalálható egy helyben.

Címkék: ipar Japán prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr10013624458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása