HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bungalónyomtatás tizenkét óra alatt

ferenck 2018.04.13. 08:30

A Valenciai Műszaki Egyetem és a Be More 3D kivitelezésében elkészült Spanyolország első nyomtatott háza, pontosabban egy bungaló. Az épület jó ajánlólevél a cég számára, mert a 3DP-nek egyre szignifikánsabb szerep jut közeljövő építkezéseiben.

Az elmúlt években egyre több építővállalat jelentette be, hogy komoly tervei vannak a technológiával, Bherokh Khoshnevis, a kaliforniai Contour Crafting alapítója például száznál több ezirányú szabadalmat jegyez. Az MIT-s Neri Oxman nevéhez fűződő Digital Construction Platform 14,6 méter átmérőjű, 3,7 méter magas nyílt kupolaszerű szerkezetet kevesebb mint 14 óra alatt printelt. Az olasz D-Shape, a barcelonai IAAC (Institute for Advanced Architecture in Catalonia), holland cégek, a francia Batiprint3D stb. szintén izgalmas projekteket jegyeznek.

3dnyomtatas_bungalo.jpg

A 3DP építőipari alkalmazása kísérletezésből, kuriózumból lassan a hétköznapok részévé válik.   

Az egyszintes cementszerkezet printelése tizenkét órát vett igénybe. Remek teljesítmény egy olyan iparágban, amelyben a gyorsaság az egyik legfontosabb szempont.

3dnyomtatas_bungalo0.jpg

A Be More 3D-t 2014-ben alapították a Valenciai Műszaki Egyetemen. A cég sajtolás-szerű technikával dolgozik, elsődleges alapanyagként megerősített cementet használ. Szabadalmaztatott printerükkel extrudálják a cementet. A gép kereken mozgó két állvány közötti fúvókával működik. Alapszerkezete igények szerint méretezhető, a bungaló alapterülete 70 négyzetméter.

„A rendszer akár 35 százalékkal is csökkentheti az építési költségeket” – nyilatkozta Vicente Ramirez ügyvezető igazgató, majd hozzáfűzte, hogy igyekeznek felgyorsítani, és hamarosan akár nyolc óra alatt felépíthetnek vele egy ugyanilyen bungalót.

A Cemex mexikói multinacionális építővállalat spanyol részlege volt a Be More 3D egyik korai támogatója, additív tartozékokkal, szürke és fehér cementtel látták el a valenciai céget.

Az első spanyol nyomtatott híd létrehozásába bedolgozó ACCIONA szintén részt vett a projektben, és komolyan érdeklődik a 3D nyomtatás építészeti alkalmazásai iránt.

Címkék: épület épületnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8613827402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása