HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyártástervező rendszer 3D nyomtatáshoz

ferenck 2018.08.17. 08:30

Az integrált „szoftver, mint szolgáltatás” (Software-as-a-Service, SaaS) iránti növekvő igényre reagálva, a 2016-ban alakult, New York székhelyű 3DP szoftverfejlesztő LINK3D tavaly ősszel indította el az additív gyártás automatizálásában segítő Digital Factory (Digitális Gyár) platformot.

A szolgáltatás a kezdeti vázlatoktól a végtermékig, összekapcsolja a munkafolyamat összes meghatározó mozzanatát. Az ilyen rendszerek felbecsülhetetlen értéket jelentenek a kulcsszerepüket az Ipar 4.0 új világában is megőrizni akaró, illetve a gyártásukat folyamatosan áramvonalasító, modernizáló vállalatoknak.

3dnyomtatas_digitalfactory.jpg

A Digitális Gyár a nyomtatási feladatokat vagy ajánlatkérésekként elküldi a belső gyártórészlegre, vagy továbbítja a hely és a 3DP módszer alapján kiválasztott külső szolgáltatóknak. Kiszervezéskor a platform a LINK3D On Demand (kívánság szerinti) adatbázisát használja. A 32 országot lefedő adatbázisban olyan szolgáltatóirodák is szerepelnek, mint az EOS vagy a 3D Systems. A platformra küldött fájlokat (és a szellemi tulajdonjogokat) katonai szintű 256-bites titkosítás védi.

Mihelyst jóváhagyták a kérelmet, elkezdődhet a gyártás ütemezése, majd a szállítás megtervezése.

3dnyomtatas_digitalfactory0.jpg

A főként a légjármű- és védelmi ipari gyártóknak digitális technológiák fejlesztésében besegítő LINK3D új megoldással, gyártástervező és ütemező eszközzel bővítette a Digitális Gyár platformot. A PPS (Production Planning System) hozzájárul a printerek maximális kihasználtságához, gépitanulás-algoritmusok segítségével tesz ajánlásokat arra vonatkozóan, hogy hol végezzék a munkát. Az ajánlásokhoz mindig ellenőrzi a rendelkezésre álló kapacitásokat, amellyel sokat tesz a valósidejű elosztott gyártásért.

A lényegében a kriptovaluták világából ismert blokkláncként (blockchain) funkcionáló PPS automatizált és előrejelző programként biztosítja, hogy felhasználói hatékonyan ütemezzék a gyártást. A rendszer a gyártóidőt és a használandó anyagokat felbecslő, tervező, szimulációs stb. funkciókkal rendelkezik. Például utánajár egy-egy 3D modell eredetének, majd követi a „sorsát.”

„A jövőben még fontosabb lesz a szoftver és a hardver közötti együttműködés, amellyel az additív gyártóüzemek közelebb kerülnek a mainstream gyártáshoz. Az automatizáló szoftverek használói kezdik átélni az Ipar 4.0 előnyeit” – nyilatkozta Shane Fox, a LIMK3D társalapító-vezérigazgatója.

Címkék: jövő szoftver ipari forradalom ipar gyártótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr714162129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása