HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Arkema: új online platform nyomtatóanyagokhoz

ferenck 2018.10.11. 08:30

A francia vegyi és anyagfejlesztő Arkema kiváló – ipari – minőségű nyomtatóanyagok adásvételét megkönnyítő, felgyorsító online platformot indított. A 3D Printing Solutions by Arkema egyéni felhasználókat, partnereket és eszközgyártókat lát el velük, köztük a saját N3xtDimension műgyanta legújabb változatával.

A több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező cég különféle 3DP folyamatokhoz fejleszt innovatív anyagokat.

3dnyomtatas_arkema0.jpg

A bevonó/burkoló alkalmazásokra szánt Rilsan biológiailag biztonságos és nagyon „szívós” termoplasztikus por. Remekül ellenáll a kopásnak, mindenféle súrlódásnak, vegyi hatásnak, rozsdásodásnak, időjárásnak.

A PEKK polimerek közé tartozó Kepstan többféle eljárással dolgozható meg. Szénszálakkal megerősítve ugyanolyan szilárd, viszont jóval könnyebb, mint egyes fémek. Olvadási pontja, 300-360 Celsius-fok felett könnyen formálható, kiválóan bírja az extrém környezeteket, így különösen a légjármű-iparnak és kőolaj-feltárásra ajánlják.

3dnyomtatas_arkema.jpg

A vállalat „zászlóshajója” a gondosan tervezett N3XTDimension UV-t használó printelésre ajánlott, a technikai szolgáltatásokat is nyújtó platformon az övé a „főszerep.” A technikai szolgáltatásokkal minden fogyasztó számára igyekeznek megtalálni az optimális anyagot.

A platformtól azt várják, hogy a partnerek segítségével hozzájárul a 3D nyomtatás ipari gyártótechnológiává fejlődéséhez.

Az Arkema idén kifejezetten UV-vel használt műgyanták előállítására Extonban (Pennsylvania) alapított kiválósági központot. A cég King of Prussia-i (Pennsylvania) kutatóműhelyében szálhúzásos technológiákkal, a franciaországi serquigny-iben por-szinterezéssel foglalkoznak. A kiválósági központ bejelentését megelőzően pedig közölték, hogy a Francia Pireneusokban lévő üzemükben – 20 millió eurós befektetésnek köszönhetően – 50 százalékkal növelni fogják speciális poliamidjuk (PLA) gyártását.

„A mai iparban rugalmasságra, tervezési szabadságra és a termékek személyre szabására van szükség. Az új platformmal könnyebbé tesszük a nyílt kommunikációt és az innovációt” – nyilatkozta Thierry Le Hénaff vezérigazgató.

Címkék: ipar innovátorok nyomtatóanyagok PLA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3014292629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása