HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Alumíniumalapú kerámiaanyagot fejlesztett a Canon

ferenck 2018.12.04. 08:30

3DP hardverfejlesztők elsősorban gépeik sebességének növeléséhez, a nyomat méretéhez és nagyobb pontosságához, jobb felbontásához megfelelő technológiákon dolgoznak folyamatosan. Többen csak egy, mások viszont mindhárom aspektusra összpontosítanak.

Egyes cégek kifejezetten nagyméretű nyomtatásra, például épületelemekre, mások a szélsebes gyártásra, vagy a lehető legrészletesebb és legjobban kidolgozott nyomatokra koncentrálnak.

Az anyaghasználat mindegyiknél kulcsfontosságú.

3dnyomtatas_canon.jpg

Nem véletlen, hogy a3D nyomtatás elterjedésével és ipari térhódításával szinte naponta rukkol elő egy-egy gyártó valamilyen új anyaggal. Egyre különlegesebb és speciálisabb, különféle területek egyedi igényeit kielégítő matériák látnak napvilágot.

Az elsősorban kameráiról és fényképnyomtatóiról ismert Canon szintén érintett a 3DP-ben; legújabb fejlesztése egyértelmű jelzés, hogy a cégnél kifejezetten részletes, alaposan kidolgozott nyomatokban gondolkodnak. E koncepció jegyében dolgoztak ki extrém nagyfelbontású részek printelésére alkalmas új kerámiaanyagot.

3dnyomtatas_canon0.jpg

Az anyag alumíniumalapú kerámiapor, amelyet szelektív lézeres olvasztó (SLM) printeren szintereznek. Ellentétben más, sztereolitográfiával megdolgozott kerámiás, és akár 20 százalékkal is összezsugorodó műgyantákkal, a Canon anyagával ez mindössze maximum 0,8 százalék.

A méretpontosság kulcstényező egymásba kapcsolódó részeknél, ipari felszereléseknél, márpedig hőnek és rozsdásodásnak remekül ellenálló anyagával, a Canon minden bizonnyal leginkább ebben a szektorban kíván 3D nyomtatótechnológiával eredményeket elérni.

Tesztnyomatok alapján az új anyag tökéletesen alkalmas komplex mértani formák kivitelezésére. A nyomatok 45 fok feletti túlzott megnyúlása viszont mindenkit meglepett, mert SLM gépeken készült darabokra általában nem jellemző ez. A Canon szakemberei nyilvánvalóan dolgoznak a megoldáson.

A japán nagyvállalat először az egészségügynek ajánlhatja fel a személyre szabott printekre kiváló új anyagot. Mivel a kisszériás gyártás költséghatékonyabb vele, kórházak komoly összegeket spórolhatnak meg.

Címkék: trendek egészségügy kerámia aluminium Canon nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5614409116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása