HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatót mutatott be a MakerBot

ferenck 2018.12.14. 08:30

Több mint 220 ezer óra tesztelést követően a MakerBot bemutatta legújabb gépét, a desktop és az ipari 3D nyomtatók közti különbséget felszámolni hivatott Method-ot. A mérnökök két évig dolgoztak rajta, a Stratasys ipari technológiáit és szakértelmét igyekeztek a MakerBot gépek felhasználóbarát működtetésével, ergonómiájával összekombinálni.

A gép melegített munkaterület helyett kamraszerű fűtött munkateret használ, amellyel az összes réteg hőmérséklete és minősége kontrollálható. Az irányított tempójú hűtés eredményeként a rétegek jobban ragadnak egymáshoz, a nyomatok erősebbek.

3dnyomtatas_makerbot0_2.jpg

A kettős extrudálással a Method akár kétszer gyorsabban dolgozik, mint a jelenlegi desktop rendszerek, egy átlag asztali gépnél pedig háromszor sebesebb.

A nyomtatószálban lévő anyag eredeti állapotát speciális technikával védi és óvja meg a nedvesség beszívásától, amelyhez beépített szenzorok folyamatosan figyelik a környezet páratartalmát.

A kettős extrudálás és a modellek vízben oldódó PVA anyaggal történő printelése remek felületeket eredményez, szárnyalhat a tervezői fantázia, szinte nincsenek is mértani megkötések.

3dnyomtatas_makerbot_2.jpg

Az intelligens tekercs RFID chipen keresztül közvetlenül a MakerBot Printre küld információkat az anyag típusáról, színéről és mennyiségéről (hogy mennyi van még).

A kész nyomtatott részek felugranak az építőfelületre, a gép plusz, mínusz 0,2 milliméter pontossággal nyomtat ismétlődő részeket, egyforma és hengeres függőleges rétegeket.

„A jelenlegi desktop 3D printerek DNS-e a hobbigépekből ered, és a profi szegmens sok alkalmazásához nem elegendők. Szerintünk a Method a következő lépés ahhoz, hogy szervezetek nagyléptékben használják a 3D nyomtatást. Azoknak a profiknak készült, akik azonnal hozzá akarnak férni egy ipari teljesítményt nyújtó és a tervezői ciklusokat felgyorsító géphez” – nyilatkozta Nadav Goshen igazgató.

A platformon először a PETG anyagot használják, de a paletta két új anyagkategóriával (precízió, specialitás) is bővül. Előbbibe a MakerBot Tough, a MakerBot PLA és a MakerBot PVA tartoznak. A speciális matériák „haladó” tulajdonságokkal rendelkeznek.

A szoftver 25 népszerű CAD-programmal kompatibilis, a gépen dolgozó csapatok a MakerBot felhőkezelő platformján oszthatnak meg 3D fájlokat. A beépített „fedélzeti” kamera a printelési folyamat távolról történő megfigyelését biztosítja.

A MakerBot termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.

Címkék: ipar nyomtatók MakerBot nyomtatóanyagok FreeDee nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1214474864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása