HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatócéget alapított egy amerikai autóautóversenyző

ferenck 2019.01.30. 08:30

Az 1948-ban alapított Nascar (National Association for Stock Car Auto(mobile) Racing, Széria (gyári) Autók Versenyének Nemzeti Szövetsége) az USA legnagyobb autóverseny sorozatait működtető szervezete, de regionális versenyekkel is foglalkozik. Az általa felügyelt és szervezett versenysorozatok a legnépszerűbbek az amerikai technikai sportok között.

A Nascar a kezdetektől felkarolta a 3D nyomtatást, a technológia egyik korai befogadójaként minél gyorsabb autókban gondolkozó mérnökei prototípusokat dolgoztak ki, módosításokat teszteltek.

Maguk az autóversenyzők is gyakran részt vesznek tesztfolyamatokban, többük hamar meg is ismerte a 3D nyomtatótechnológiákat. Egyikük, Brad Keselowski, a hatodik legjobban fizetett Nascar-pilóta annyira beleszeretett a 3DP-be és lépésről lépésre úgy megismerte, hogy 10 millió dollárt fektetett egy észak-karolinai gyártócégbe

3dnyomtatas_nascar.jpg

Céljához megnyerte a 3D Systems korábbi igazgatóhelyettesét, Steve Fetch-t. A 6500 négyzetméteres létesítményben 30 alkalmazott dolgozik, és a GE Concpet Laser printerei mellett CNC gépek is működnek.

Keseloeski tinédzserként ismerte meg a technológiát, figyelte a prototípusokat, és már akkor azt gondolta, hogy valódi autókhoz is kellene használni, viszont abban az időben szinte csak műanyaggal dolgoztak. Közben az üzleti életbe is beletanult, majd rájött, hogy nyomtatott alkatrészekkel a járművek jobban alkalmazkodnak a változó időjárási viszonyokhoz.

Ha a Nascar sebessége és pontossága 3D nyomtatással megoldható, akkor szinte bármi kezelhető vele, például termékfejlesztési ciklusok vagy orvosi műszerek problémái is.

„Baleset után arcműtétet kellett végrehajtani egy személyen. Egy cég 3D implantátumot készített, amellyel a sebészi beavatkozásnál akartak segíteni. Elméletben könnyűnek tűnik, de a gyakorlatban rendkívül nehéz folyamatról van szó. Az arc sértetlen részének leszkennelése, minden porcika megtervezése, minőségellenőrzés, ráadásul időben el is kell készülnie, mert minél több idő telik el, annál nehezebb a gyógyítás” –nyilatkozta.

Ez a munkafajta inspirálja, és ezért alapított 3DP vállalatot. A helyszínválasztás sem volt véletlen: repülőtér mellett döntött. Alighanem sokat hallunk még róla.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6814594660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása