HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ajánlórendszer nyomtatóanyagok kiválasztásához

ferenck 2019.02.12. 08:30

Az additív gyártás térhódításának egyik hátráltató tényezője, hogy vállalatok sokszor nem tudják, hogyan gyorsítsák fel a technológia adott cégen belüli elfogadását. Sokat segítene, ha mindenki jobban ismerné a lehetőségeket, munkafolyamatokat és természetesen a használt anyagokat is.

A 2016-ban alapított, New York székhelyű PLM (termék-életciklus kezelő) szoftvereket eredeti termékgyártóknak és szolgáltató irodáknak fejlesztő Link3D rájuk is gondolva, fontos bejelentést tett: útjára indította Additív Anyagajánló Rendszerét (AMRS).

A munkafolyamban a vállalat AMES (additív gyártáskivitelező) rendszerébe integrált AMRS lehetővé teszi, hogy mérnökök minőségi tulajdonságaik és technikai ismérveik alapján válasszanak anyagok közül.

3dnyomtatas_recommendation.jpg

A cég programjai részek megrendelésétől, munkaidő szimulálásától a gyártás és az utómunkálatok megtervezéséig, digitális raktározásig és adatelemzésig sok célra használhatók. Az ügyfelek között légjármű-, autóipari, egészségügyi vállalatok, a fogyasztói szektor cégei stb. egyaránt megtalálhatók. Például az EOS Észak-Amerika 2018 decemberében integrálta rendszereibe a Link3D AMES és additív munkafolyamat szoftverét.

Az AMRS-szel bővített AMES növeli a felhasználói élményt, sokat tapasztalt mérnökök döntéshozását is felgyorsítja, és rengeteg fárasztó utánjárástól kíméli meg őket.

Az AMRS fémeket és műanyagokat egyaránt szűr. Háromféleképpen teszi: egyrészt a minőségi karakterjegyek (polimereknél például a keménység, fémeknél a rozsdásodással szembeni ellenállás stb.), másrészt a technikai tulajdonságok (húzószilárdság, keménység stb.), harmadrészt az anyaggyártók (EOS, Concept Laser, Carbon, Stratasys, HP, Additive Industries stb.) alapján.

Az új termék tökéletesen kapcsolódik a Link3D additív gyártásról kialakított jövőképéhez. Shane Fox alapító-vezérigazgató egyre intenzívebb hardver-szoftver együttműködésre számít. Az együttműködéssel a terület komoly lépést tesz a mainstreammé válás felé.

Címkék: szoftver nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6114617716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása