HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A tökéletes 3D szkennelő szoftver

ferenck 2019.06.11. 08:00

Az Artec bejelentette, hogy megjelent a cég összes szkennerével (Eva, Space Spider, Leo, Ray, Artec Micro), gördülékenyen működő, Windows PC-n, Mac-en és tableteken is hozzáférhető Studio14 szoftver. Új funkcióival egyszerűbb a gép működtetése, könnyebb a minőség-ellenőrzés.

A felhasználók a legkisebbtől a legnagyobbig, például motorszelepektől áruszállító légi járművekig mindent pontosan digitalizálhatnak vele. A minden iparágban alkalmazható szoftverrel intuitívabb, kreatívabb a felhasználói élmény, legyen szó minőségellenőrzésről, számítógépes grafikáról vagy 3D nyomtatásról.

3dnyomtatas_studio.jpg

A 2018 szeptemberében debütált Studio 13-hoz képest a két módban (manuális, autopilot) működő 14-es akár 500 millió poligonos adatsorokkal is elboldogul. A hardver függvényében, kicsi és nagy tárgyakhoz egyaránt jó.

Manuális módban sokféle „haladó” beállításhoz hozzáférve, teljes ellenőrzés alatt tartjuk a szkennelési folyamatot.

3dnyomtatas_studio0.jpg

A Ray szkenner esetében a szoftverrel textúra nélküli pontfelhő adatokkal dolgozhatunk, mégpedig nagyon gyorsan. Ipari alkalmazások esetében az összes Studio 14 modell egyszerűen átvihető az ismert CAD-programokra (Solidworks, AutoCAD, Design X stb.).

A Studio 14 egyik újdonsága, az autopilot lehetővé teszi, hogy a felhasználó automatizálja az adatfeldolgozás egyes lépéseit. Kiválasztjuk a modellt, és a program végigkalauzol a szkennelési folyamaton, az adott tárggyal kapcsolatban pedig kiválasztja a 3D modell elkészítéséhez leghatékonyabb algoritmusokat. A modelleket automatikusan pozícionálhatjuk, így amikor megnyitjuk a fájlt, mindig egy meghatározott szögből látjuk őket.

Az autopilot mellett a Studio 14 nehezen szkennelhető, például fekete vagy csillogó tárgyak esetében automatikus felszíni elemzést végez. Az elemzés részeként eltávolítja a túlzottan fénylő részeket, de ha kell, hozzá is ad.

Ezek a funkciók biztosítják, hogy a végeredmény színe megegyezzen az eredeti tárgyéval. A szkennelés közben keletkezett kisebb lyukak szintén automatikusan eltávolíthatók.

Az Artec termékeit a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.

Címkék: szoftver 3D szkenner FreeDee Artec

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8214885320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása