HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Minőség-ellenőrzés mesterséges intelligenciával

ferenck 2019.06.13. 08:00

A londoni MI- és automatizált 3DP-specialista Ai Build gépi látással működő valósidejű minőségellenőrző megoldást mutatott be. Az eszköz a cég AiMaker gépparkjának legújabb darabjaként jelentősen javíthat nagyméretű nyomatok minőségén, hatékonyabbá tehet projekteket.

„A hibátlan gyártás iránti megszállottságunk eredménye, és remélhetőleg komoly lépés a jövő teljesen automatizált üzemei felé. Izgalommal várjuk, hogy lássuk, mennyire növeli felhasználóink termelékenységét” – nyilatkozta Daghan Can vezérigazgató.

3dnyomtatas_mi0_2.jpg

Portfoliójuk a mesterséges intelligenciával felturbózott AiMaker robotkarból, a kart védő, körbevevő AiCellből és a világ bármely gyárában lévő Ai Build gépeket a számítási felhőből irányító AiSync szoftverből áll. A termékek havi vagy éves előfizetéssel használhatók, az előfizetés alapszintű és a cég összes termékének valamint egy Kuka robotkar használatára kiterjedő kombó szolgáltatás lehet. A gépeket főként nagyobb volumenű, extrudálás-alapú projektekben használják, például a Velencei Biennálén is dolgoztak velük.

A 3D nyomtatási folyamat bármelyik fázisában adódhatnak minőségi problémák, és ha nem derítjük ki őket, a nyomat és a ráfordított idő is kárba vész. Az Ai Build ilyenkor addig ismétli a printelést, amíg a végeredmény tökéletes nem lesz.

Csakhogy a tökélyre való törekvés ebben a formában túlzottan idő- és pénzigényes.

A problémát sok vállalat valósidejű minőségellenőrző rendszerekkel próbálja megoldani. Ezek a rendszerek vagy az adatok alapján módosítanak a printer paraméterein, vagy emberi beavatkozás szükséges. A hibák mindkét esetben korrigálhatók, amivel sok idő és pénz takarítható meg.

Az AiMaker platformot kamerával és a folyamatban lévő nyomatról készült képeket korábban printelt tárgyak fényképeivel összehasonlító GPU (grafikus feldolgozóegység) modullal szerelték fel. Ha a készülő print minősége nem felel meg a szabványoknak, az AiMaker jelzi az AiSync-nek.

A hibák valósidejű detektálásával megvalósul az automatizált minőségellenőrzés, amely egyben visszajelzés a tervezőnek is, hogy a terve mennyire nyomtatható, és a printelési hibák miként kerülhetők el a jövőben.

A módosított printerek az év második felében kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Címkék: jövő szoftver nyomtatók innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr814887950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása