HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás nano mérettartományban

ferenck 2019.06.18. 08:00

A gyártóiparban egyre gyorsabban terjed a 3D nyomtatás. A technológiával lényegében minden méretű és fajtájú tárgy előállítható, sokkal nagyobb a tervezői szabadság, termékek egyénibbre alakíthatók ki, folyamatos az innováció.

Egyes nyomtatóeljárások már teljesen bevettek, mainstream ipari technikákká váltak. A 3D mikrogyártás területén, azaz nano- és mikroméretű szerkezetek előállításában viszont még nagyon érzékelhető, hogy a kezdeteknél tartunk: egyelőre főként a prototípuskészítésen a hangsúly, de foglalkoznak már eszközök előállításával és kisszériás gyártással is.

3dnyomtatas_nanoscribe.jpg

Ne felejtsük el, hogy teljesen más, a bevett gyakorlatnál sok-sok nagyságrenddel kisebb mérettartományról van szó.

A terület élenjárója a német Nanoscribe speciális 3D nyomtatókat és fejlett szolgáltatásokat kínál a „haladó” 3D mikrogyártáshoz.

A cég Photonic Professional GT2 rendszerével mikron alatti méretben lehet részeket, egészen különleges (lyukacsos, görbe, egyenes, sima stb.) tárgyakat előállítani. A 3DP más alkalmazásaihoz hasonlóan, a tervezői szabadság a mikrogyártásban is fontos, a korábbi korlátok túllépéséhez nélkülözhetetlen tényező.

Az alap az automatizált kétfotonos polimerizáció (2PP), amellyel egyszerű és bonyolult, organikus stb., maximum 100 köbmilliméteres formák dolgozhatók ki.

A Nanoscribe mikrogyártás megoldás csomagja precíziós optikákon, sokféle anyagon, speciális alkalmazásokhoz kidolgozott szoftverlehetőségeken alapul. Jelenleg ez a csomag felel meg legjobban a 3D mikrogyártás szigorú követelményeinek, máskülönben a megfelelő hardver-, szoftver- és nyomtatóanyag-kombináció megtalálása komoly kihívásokkal járó, időigényes folyamat lehet.

Címkék: trendek nanotech gyártótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9214894858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása