HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomul a Rolls-Royce a 3D nyomtatásban

ferenck 2019.06.19. 08:00

A Rolls-Royce nemcsak folytatja a 3D nyomtatótechnológiák alkalmazását, hanem bővíti is az alkalmazott megoldások körét. Ezúttal az ipari additív gyártás egyik főszereplőjétől, a többek között többlézeres gépeket fejlesztő német SLM-től szerzett be négyet a piacon 2013 óta jelenlévő SLM 500 printerből.

Az autógyártó most nem szárazföldi járműveire, hanem repülő-alkatrészek előállítására gondolt. Kevésbé köztudott, de a Rolls-Royce ezen a területen is minőségi munkákat végez.

3dnyomtatas_rollsroyce.jpg

Az SLM 500, a cég legismertebb terméke nagyvolumenű folyamatokra a legalkalmasabb. Az anyagellátás automatizált, a működtetőnek minimálisan kell csak beavatkoznia a precíziós nyomtatásba.

Légjármű-ipari darabok előállításánál biztonsági okok és persze a hitelesítés miatt más területeknél is jobban kell ügyelni a pontosságra, amihez különleges gépek kellenek.

3dnyomtatas_rollsroyce0.jpg

„A Rolls-Royce nagyon jó munkát végez a fejlett additív gyártásban. Megközelítésük naprakész, szakértői csapatuk döbbenetesen komplex 3DP megoldásokon dolgozik. A nyomatok szigorú légjármű-ipari tanúsítványának kiadását biztosító technikai megoldásokon dolgozunk, és a Rolls-Royce-nak minőségi gépeket beszállító partnerre van szüksége” – jelentette ki Meddah Hadjar, az SLM Solutions Group AG ügyvezető igazgatója.

A minőségi elvárások mellett természetesen a termelékenység is nagyon fontos szempont. A négy új géppel és a belső gázáramlás kontrolljával biztosított a folyamatos munka, a tökéletesen ellenőrzött munkakörnyezet.

„Nagyon örülünk az együttműködésnek, és hogy használhatjuk az SLM printereit. Egylézeres gépekkel szerzett tapasztalataink többlézeres nyomtatókon való hasznosításához szükségünk van az azokat szolgáltató céggel való szoros együttműködésre” – nyilatkozta a Rolls-Royce additívgyártás-részlegét vezető Neil Mantle.

A legendás autógyártó az SLM Solutions bétafogyasztói programjának egyik partnere. A program keretében új gépalkatrészeket, kiegészítőket fejlesztenek.

Címkék: repülőgép Rolls-Royce fémnyomtatás SLM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9914899000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása