HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott fal védi a kínai folyópartot

ferenck 2020.01.23. 08:00

A kelet-kínai Csiangszu régió egyik legnagyobb városa, Szucsou korábban bányásztelepülésként működött, még korábban több császár látta meg ott a napvilágot. Aztán teljesen újjáépítették, és ennek a folyamatnak köszönhetően, a világ legnagyobb építészvállalatai szinte mind jelen vannak, rengeteg a befektető, a régi bányák parkokká alakultak.

Ahogy Szucsou arculatát egyre inkább a jövő határozza meg, egy különösen innovatív cég, a Kínában már több helyen különleges nyomatokkal, például az első nyomtatott házakkal (Sanghaj, 2014) bizonyított Winsun is bekapcsolódik a város arculatának újjávarázsolásába.

Izgalmas megoldásuk 3DP világpremier, az első folyóparti nyomtatott falburkolat, hossza több mint 500 méter, így a mindezidáig legnagyobb printelt szerkezetként is bevonul a rekordkönyvekbe.

3dnyomtatas_kina_2.jpg

Hasonló építmények általában sziklákra vagy töltésre helyezett, a folyóvizet magukba szívó lejtős szerkezetek. A printelt fal az erős vízáramlatoktól és az eróziótól védő, különálló modulokból tevődik össze. Megóvja a parti házakat, de a mögöttük lévő területeknek is komoly védelmet ad, akárcsak a talajnak – és azon keresztül halaknak, madaraknak, fáknak és növényeknek.

A kivitelezést környezetvédelmi és biztonsági szempontok vezérelték, hogy a folyópart tényleges védelmet kapjon, az emelkedő vízszint ne okozzon problémát, egyensúly alakuljon ki a különféle tényezők, például a talajerózió, a légnyomás, a vízalatti ozmózisnyomás és a korrózió között.

Hagyományos folyópart-rekonstrukcióhoz, stabil falakhoz és gátakhoz drága építőanyagok vagy egyedire tervezett téglák kellenek. Ezek a megoldások kockázatmentesek, megfelelő biztonságot nyújtanak, viszont költségesek, és bonyolult folyamatok, ráadásul sokszor figyelmen kívül hagyják a meglévő ökoszisztémákat.

3D nyomtatással gyorsan és hatékonyan kiépíthető az eredetihez hasonló mesterséges folyópart, nagyobb lehetőség nyílik az élő környezet megvédésére.

A modulok a növényeknek természetes élőkörnyezetet adnak, és egyben meg is kímélik őket az áradástól.

A 3DP segítségével a szemnek is tetszetős, igazi zöld rekreációs tér alakul ki.

Címkék: világcsúcs épületnyomtatás Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9215345724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása