HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tőzsdére megy a Markforged

ferenck 2021.03.04. 08:00

A 2013-ban alapított, és a 3D nyomtatás egyik legnagyobb innovátorának számító, a saját fejlesztésű integrált fém- és szénszálas printelésen alapuló Digital Forge szoftverplatform feltalálója, a Markforged február 24-én bejelentette, hogy egyesül a technológiai ipar egyik veteránjának számító Kevin Hartz által vezetett, speciális célú akvizíciós társaság (special purpose acquisition company, SPAC) one-nal, és a tőzsdére megy.

A SPAC társasági forma lényegében teljesen üres cégekre vonatkozik, részvényeikkel a tőzsdén kereskednek, bevezetéskor és utána rengeteg készpénz felett diszponálnak. Vezetői azért hoznak létre egy ilyen biankó vállalatot, hogy aztán keressenek, felvásároljanak egy privát céget, és így megspórolják az IPO (nyilvános tőzsdei kibocsátás) költségeit.

A kombinált vállalat megőrzi a Markforged nevet, és a nyárra megvalósuló ügylet révén, a New Yorki tőzsdén MKFG-ként fog szerepelni.

3dnyomtatas_markforged_4.jpg

A 2020-ban kb. 70 millió dollár bevételt generáló, világszerte több mint 250 személyt alkalmazó cég termékeivel 70 ország 10 ezer létesítményében, így Magyarországon is dolgoznak, ahol a FreeDee a forgalmazó. A növekedés töretlen, gépeit a kutatásfejlesztéstől az eladás utáni javításokig, a termékfejlesztési ciklus összes fázisában használják. Az ügyfelek között olyan nagyágyúk találhatók, mint például a Microsoft, a Porsche és a Siemens.

„Küldetésünk és víziónk a gyártóipar újrafeltalálása. A mai nap sarkalatos mérföldkő az elképzelések valóra válásának folyamatában. Az additív gyártóipar élvonalában vagyunk, és ezzel a tranzakcióval lehetőségünk nyílott arra, hogy hihetetlen lendületünkre építsünk, tőkét és rugalmasságot biztosítsunk márkánk növekedéséhez, felgyorsítsuk a termék-innovációt, és a kulcsszektorokban még többen alkalmazzák a megoldásainkat” – jelentette ki elégedetten Shai Terem, a Markforged elnök-vezérigazgatója.      

Greg Mark, alapító-igazgató szintén elégedett. Az alapításkor a gyártást újraértelmező termékek fejlesztése járt a fejében, és a valóság fényesen igazolta, technológiáikat szerte a világon, egyre több szektorban használják. Most tervezik a szintlépést, és a one személyében meg is találták hozzá az ideális partnert.

„Kevin és csapata nemcsak a vállalati innováció módjának megváltoztatását ismeri el a Markforged-ban, hanem a céget egyedivé tevő briliáns és szenvedélyes alkalmazottakat is” – nyilatkozta a vállalata vezető testületéhez csatlakozó Hartzról.

„A Markforged újra feltalálta az additív gyártóipart, és nagyon jól van pozícionálva ahhoz, hogy masszívan profitáljon a digitalizáció gyorsaságából. A one alapításakor az volt a prioritás, hogy partneri kapcsolatba kerüljünk egy rendkívüli alapítókból, látnokokból és működtetőkből álló, a nagy és növekvő piacokhoz megkülönböztetett figyelemmel viszonyuló vállalattal. A Markforged az összes kritériumnak, sőt, többnek is megfelel” – mondta Hartz.

A Markforged részvényesei a kombinált vállalat részvényeinek 78 százalékát fogják birtokolni a deal nyárig teljes nyélbeütésekor. Mindkét vállalat vezetőtestülete egyöntetűen jóváhagyta a tranzakciót – áll a Markforged által kiadott nyilatkozatban.

Címkék: üzlet tőzsde innovátorok FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4916446726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása