HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Ultimaker adakozással támogatja a nők tudományos-technológiai oktatását

ferenck 2021.03.19. 08:00

A 2011-ben alapított, ma már négyszáznál több személyt alkalmazó utrechti Ultimaker, a desktop 3D nyomtatás élharcosa a Nemzetközi Nőnap alkalmából húsznál több gépet adományozott középiskoláknak azért, hogy támogassa a nők STEM (tudomány, technológia, mérnöki diszciplínák, matematika) oktatásban való nagyobb részvételét.

A cég partnere az additív gyártási kutatások, találmányok, innováció és a terület népszerűsítésének vezető amerikai szervezete, az America Makes. A gépeket könnyű kezelni, szoftvereket és nyomtatóanyagokat is adnak mellé.

3dnyomtatas_ultimaker_stem.jpg

A kezdeményezés dicséretre méltó, mert a STEM szempontjából különösen fontos, elméletet és gyakorlatot összekapcsoló 3DP szektorban dolgozó mérnökök mindössze 13 százaléka nő. Az Ultimaker és az America Makes mindenképpen azt akarja, hogy sokkal többen legyenek, az arány jelentősen változzon.

„El vagyunk kötelezve az átlátható és mindenki számára könnyen használható professzionális 3D nyomtatók, szoftverek, anyagok és szolgáltatások létrehozása mellett. De vállalatként ennél is fontosabb, hogy fenntartható értékeket teremtsünk, és egyenlőség-alapú környezetet kovácsoljunk, amelyben lehetővé válik, hogy a következő generáció mérnöknői kihasználják a 3D nyomtatást, és ezzel a technológiával találjanak megoldást a világ kihívásaira. Együtt képesek vagyunk rá” – nyilatkozta Greg Elfering, az Ultimaker Americas elnöke.

A cég korábban is adakozott már oktatási céllal, tucatnyi printerrel járult hozzá a MakerGirl kezdeményezéséhez, amelyben rosszul felszerelt vidéki környezetekben tanítottak lányokat a technológiára.

A mostani adományozással a 3DP-ben rejlő vállalkozói lehetőségekre is fel szeretnék hívni fiatal nők figyelmét, hogy használják ki a technológiában lévő potenciált. Így kapcsolódnak az amerikai nemzeti szintű Additive Edge programhoz.

Az America Makes szintén elégedett, oktatási és munkaerő igazgatójuk, Josh Cramer elmondta: bizakodik, hogy emelkedni fog a területen dolgozó nők száma, ami nemcsak az additív gyártás, hanem az egész gyártóipar előnyére válik. (Az Ultimaker gépek magyarországi forgalmazója a FreeDee Printing Solutions.)

Címkék: oktatás FreeDee Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8416465888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása