Közélet

A Tanítanék Mozgalom reagált Pukli István bejelentésére

Pukli István a szerdai Magyar Nemzetben megjelent interjúban jelentette be, hogy kiszáll a Tanítanék Mozgalomból. Szerinte árt a mozgalomnak, ha olyan megosztó kérdésben foglalnak állást, mint a menekültügy.

A Tanítanék Mozgalom szerda kora este közleményben kommentálta Pukli távozását. Mint írták, sajnálattal vették tudomásul a döntést. A Pilz Olivér és Törley Katalin átal aláírt közleményben kifejtik:

Az elmúlt fél évben sokat köszönhettünk Istvánnak, ezért reméljük, hogy távozása után megtalálja azt az utat, ami számára a legmegfelelőbb lesz. Mi is így teszünk.

A Tanítanék Mozgalom pár hete adta ki Szeptemberi Kiáltványát. Mi az abban megfogalmazott értékek mentén, erős elhatározással folytatjuk lassan egy éve elkezdett munkánkat. Hiszünk abban, hogy a társadalmi összefogás erejével lehet változásokat elérni. Hiszünk abban, hogy van ma Magyarországon ereje a tömegek szavának. Azt vállaltuk, hogy egy emberséges, élhető oktatási rendszerért fogunk küzdeni, amely mindenki számára elérhető, és amely esélyt biztosít minden gyermeknek arra, hogy a kihívásokra felkészülten lépjen ki a világba. Számunkra még mindig a gyermekeink jövője a tét.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik