Sport

Hosszú Katinka: Minden könnyebbnek tűnik

Hosszú Katinka a szombati versenynapot egy arany– és egy ezüstéremmel zárta a windsori rövidpályás világbajnokságon. Előbbivel rekordot döntött a 27 éves úszónő, hiszen korábban 25 méteres medencében senki nem diadalmaskodott hat különböző egyéni számban egy vb-n.

Egy picit most már átbillentem, minden könnyebbnek tűnik. Öt nap volt eddig, de azért a fejemben ez hosszabbnak tűnt. Nem is az úszás volt igazán fárasztó, hanem hogy minden egyes számra külön fel kellett készülni, két-három órával a kezdés előtt már itt voltunk az uszodában, éjfél körül értünk vissza a szállodába, a reggeli hetes busszal pedig jöttünk is vissza. Nagy kihívás volt ennyi számban úszni, az a holnapi már könnyen fog menni. Nagyon élveztem a világbajnokságot, szerettem volna világcsúcsot is úszni Windsorban, ez ugyan nem jött össze, de így is nagyon örülök az eddigi sikereknek. Holnap a száz pillén nagy csata lesz az amerikai lánnyal, aki igazi sprinter, az első ötven méteren kell figyelnem arra, hogy ne lógjon meg.

– nyilatkozta az M4 Sportnak az Iron Lady, akinek Kelsi Worellt kell majd megvernie az utolsó versenynapon rendezendő fináléban. 200 vegyesen Jakabos Zsuzsanna is döntőt úszott a mieink közül, ő így vélekedett:

Nehéz mit mondani, mert nem tudom, hol rontottam el. Az elején megnyomtam a pillangót kicsit jobban, ahogy megbeszéltük, és egyáltalán nem éreztem, hogy a folytatással baj lett volna, még a mellúszással sem, pedig az nálam azért a csillagok állásától is függ… És mégis, miközben a világkupákon 2:06-07-eket jöttem gond nélkül, most itt ez a 2:08.9 vége, amit nem értek. Annak örülök, hogy sikerült egy vb-n egyéni döntőt úsznom, de ennél jobb időt kellett volna elérnem, ez egyértelmű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik