Szórakozás

Az özvegy sem kímélte a Hofi-szobrot: még mindig fej nélkül áll

A 15 éve elhunyt humoristának még 2004-ben emeltek szobrot a Mikroszkóp Színpadnál. A Hofi Gézáról mintázott bronzszobrot azonban idén májusban megrongálták: letört a feje. A helyreállításra pályázatot írtak ki, ami úgy tűnik, hogy a jövő héten meg is kezdődhet.

Hofi Géza (Array)
Hofi Géza szobrát meggyalázták
Részeg vandálok szakíthatták le a legendás komikusnak emléket állító szobor fejét a Nagymező utcában.

A fej nálam van! Úgy néz ki, hogy a jövő héten visszakerül a helyére. A Budapest Galéria kiírt egy pályázatot, amire hárman jelentkeztek, közülük nyert az egyik cizellőr. Ez az ötvös fogja helyrehozni azt, amit akkor éjszaka valakik tönkretettek. Feltételezem, hogy valamilyen „tornamutatványt” hajtottak végre rajta, így sikerült letörni. A Komédiás kávéház dolgozói szerencsére megmentették, bevitték és vigyáztak rá. Másnap egy szatyorban elhoztam, azóta nálam van. Értesítenek, ha visszakerül a fej a szoborra, hiszen akkor nekem is ott kell lennem

– mondta a Borsnak Stremeny Géza szobrászművész.

Eközben Hofi özvegye, Ildikó is bevallotta a napilapnak, hogy az elmúlt években ő sem mindig kímélte az emlékművet.

Ha jól emlékszem, tizenhárom éves a szobor. Bevallom, ez idő alatt egyszer-egyszer még én is belecsimpaszkodtam, kinek jutott eszébe, hogy letörhet? Büszke feleség vagyok, akármikor arra járok, megsimogatom, viszek neki virágot, a zsebébe pedig beletűzök egy vörös rózsát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik