Közélet

Keményen nekiment az MSZP-nek Demeter Márta

A plakáttörvény körüli szoci szerencsétlenkedés sok volt a függetlenedett képviselőnek, aki szerint nem kéne együttműködni a Fidesszel.

Nagy svungja volt, amikor Demeter Márta anno kijelentette, hogy elhagyja az MSZP-t és független képviselőként politizál tovább. Demeter azóta is többször bírálta a szocialistákat, így tett a Magyar Nemzet hétfői számában is. A feles többséggel átpasszírozott plakáttörvény ügyében rontott neki volt pártjának.

Demeter fő gondja az volt, hogy a leváltani tervezett kormánypárttal leült tárgyalni az MSZP, saját javaslatot is készített, és nem próbálta megakadályozni annak sunyi fideszes benyújtását. Demeter szerint felvetődik a kollaboráció gyanúja is.

Az MSZP vezető politikusainak is érezniük kell, mennyire erős az ellenzéki választók igénye bármifajta együttműködés elutasítására a Fidesszel, és ezt az elvárást nem lehet semmiféle fontosnak vélt politikai-technikai szempontra hivatkozva felülírni. Mert így hogyan bízhatnának az emberek abban, hogy az MSZP biztosan nem támogat majd bármely más, a Fidesz hatalmát bebetonozó javaslatot?

A képviselő elvárja, hogy az MSZP adjon rá garanciát, hogy többé nem történik ilyesmi. Szerinte több olyan párt is van jelenleg, ami kimondja, nem lehet együttműködni a Fidesszel. Egyikbe sem akar belépni, de együtt fog működni velük.

A cikk megemlíti azt is, nem tudni, az MSZP támogatja-e a Jobbik plakáttörvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági beadványát, amit az LMP feltételekkel ugyan, de támogatna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik