Tech

Imádni fogjuk az Instagram új beállítását

Rég várt funkciót tesztel az Instagram, a jövőben beállíthatjuk, hogy csak a kedvenc követőink láthassák bizonyos posztjainkat.

Az Instagram adatvédelmi beállítások terén bőven elmarad a Facebooktól, alapvetően csak azt állíthatjuk be, hogy nyilvánosan megtekinthető, vagy privát legyen profilunk. Emellett letilthatjuk a nem kívánatos felhasználókat, törölhetjük a támadó kommenteket, illetve ha egy képet csak egy ismerősnek küldenénk el, akkor lehetőségünk van közvetlen küldésre. Régóta hiányolt beállítás viszont, hogy egy poszt megosztásakor beállíthassuk, hogy az csak adott felhasználók számára legyen látható, és ne az összes követőnknek.

A The Verge forrásai szerint a képmegosztón már tesztelik a Favorites nevű funkciót, amivel a felhasználók egy „Kedvencek” listára válogathatják közelebbi ismerőseiket. Miután arra felvettük a kedvenc követőket, elérhetővé válik, hogy egy képet, vagy 24 óráig elérhető instasztorit csak számukra tegyünk közzé.

Forrás: The Verge

A lista bármikor szabadon szerkeszthető, és a követők nem kapnak értesítést arról, ha esetleg valakit később eltávolítunk. A kedvencnek jelölt követők hírfolyamában a posztjaink egy zöld csillaggal megjelölve tűnnek fel, a felhasználói profilon megjelenő új, Favorites fül alatt pedig egy helyre gyűjtve nézhetik vissza a számukra közzétett, csillagozott posztokat.

A listák nem publikusak, így az arra felvett ismerősök nem böngészhetik át, hogy rajtuk kívül még ki szerepel azon.

A cég elmondása szerint az újítással azt a jelenséget próbálják kiküszöbölni, hogy sokan külön profilt készítenek arra a célra, hogy csak egy bizonyos felhasználói körrel osszák meg képeiket. Mivel a későbbiekben több kontrollt kapnak tartalmaik felett, erre már nem lesz szükség.

A funkción már több mint egy éve dolgozik a cég, és egyelőre csak a felhasználók szűk köre teszteli. Várhatóan az elkövetkező hónapokban vezethetik be élesben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik