Nagyvilág

Trump még mindig támogatja a neonácik céljait

Jó érzékkel szállt bele ismét Trump azokba, akiknek csak fájdalmat jelentenek a rabszolgatartók köztéri szobrai. Az elnöknek a szépség fontosabb.

Most, hogy a mainstream politikában divat lett a szélsőjobbot azzal semlegesíteni, hogy a fő politikai pártok átemelik a legszélsőségesebb nézeteket is, Donald Trump se maradhatott néma. Miután Charlottesville-ben három embernek meg kellett halnia és több tucatnak meg kellett sebesülnie, mert fehér szuprematista (egyszerűbben neonáci) csoportok tüntettek egy konföderációs tábornok szobráért, az elnök még mindig inkább az ellentüntetőket, -tiltakozókat pécézi ki magának.

Donald Trump ismét kedvenc kommunikációs csatornájához, a Twitterhez fordult, miután az éj leple alatt több amerikai városban is elszállították a közterekről az amerikai polgárháború rabszolgatartó konföderációjának képviselőiről állított szobrokat. Trump tweetfolyama első darabjában arról értekezik, hogy szomorú látnia, hogyan tépik szét az ország történelmének és kultúrájának “gyönyörű emlékműveit és szobrait”.

Azzal folytatja (azért darabokban, mert a Twitteren le van korlátozva, hány karakterből állhat egy bejegyzés, ld. mikroblog), hogy a történelmet nem tudják megváltoztatni, de tanulhatnak belőle. Fel is sorol neveket, akiknek ledöntötték a szobrait – így az egész hadakozást kiváltó Robert  E. Lee tábornokét is -, majd azt kérdezi, ki lesz a következő: Washington, Jefferson? Mindezt csacsiságnak minősíti, majd…

…azzal folytatja, hogy hiányozni fog neki a városok és parkok területeiről eltűnt sok szépség, amit sose tudnak majd teljesen pótolni.

Ha már Trump kiművelt Twitter-üzeneteinél tartunk, érdemes említést tenni a Time magazin legújabb számának címlapjára, amiről egy kis animációt is kitettek a Twitterre. Az áthallás nem bonyolult: sieg heilt karlendítő figura az amerikai zászlóba tekerve. A cím: “Gyűlölet Amerikában.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik