Belföld

Áll a zár a szcientológus székháznál, de már a NAV dolgozik

Még mindig áll a zár a Váci úton, a szcientológusok központjánál. Úgy tudni, a rendőrök helyett csütörtökön már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei dolgoznak a helyszínen, több munkatársukat látni a székháznál, amelyet már több mint egy napja körbekordonoztak.

Utóbbi hatóság emberei egyébként már szerdán megjelentek a XIII. kerületi címen, ezért megkeresésünket a délután folyamán elküldtük a NAV-nak, egyelőre várjuk válaszukat.

Ahogy arról beszámoltunk, az egyenruhások szerda reggel szállták meg a Váci utat. A Szobor utcától kezdődően egy körülbelül ötvenméteres területet zártak le kordonokkal. A helyszínt rendőrségi járművek lepték el, az épület bejáratához készenlétiseket állítottak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság aznap délelőtt arról tájékoztatott, hogy

az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a KR NNI munkatársai 2017. október 18-án házkutatást tartanak a Szcientológia Egyház budapesti központjában.

Úgy értesültünk, a nap folyamán körülbelül harminc helyszínen zajlott még házkutatás. A nyomozók információnk szerint dokumentumokat foglaltak le, illetve az esti órákban kartondobozokat és raklapokat vittek el a helyszínről.

Úgy tudjuk, hogy csak a XIII. kerületi székházban három-négy úgynevezett „vallatószoba” volt és egy hazugságvizsgálóhoz hasonló eszközt is használhattak a tagjaik kikérdezése közben. Az eddigi információk szerint a hívekről feljegyzések készülhettek, adataikat rögzítették és eltárolták, illetve többeket közülük vélhetően meg is figyeltek.

(Kiemelt kép: 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik