Foci

Vége a belharcnak, visszatérnek a Fradi-ultrák

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a Facebook-oldalán jelentette be, hogy megszületett a megegyezés az eddig a távolmaradásukkal tüntető szurkolókkal, így a Fradi-tábor november 4-én, a Debrecen elleni hazai meccsen visszatér a stadionba.


A bajnokságban a második helyen álló FTC a hétvégén az ősi rivális Újpestet fogadja – egyelőre még az ultrák nélkül.

“A mai nap hosszú tárgyalások, még hosszabb ellenségeskedés, és kurva, de kurva hosszú lelátói távollét után egyezséget kötött az FTC vezetősége és a csoportokat képviselő Szurkolók Személyiségi Jogok nélkül. A visszatérés dátuma  november 4, a Debrecen elleni mérkőzés. A mikéntje, koreográfiája nemsokára publikálva lesz.  Az egyezség tartalma is publikálva lesz pár napon belül.

Ami tudható, hogy szkennelni nem lesz kötelező (csak pár embernek, vezetőknek, stb), de szurkolói kártya (mint régen) lesz. Nem lehet konfliktus, bosszúállás, semmilyen (verbális sem) erőszak a szkenneresek-nem szkenneresek között. Ami szintén tudható, hogy pár embernek meg kell tanulni viselkedni…”

– áll a Fradimob nevű szurkolói oldal közleményében.

A mostani fejlemény egy hároméves belharc végére tehet pontot, ez idő alatt mindkét fél ragaszkodott a saját verziójához, Kubatov ahhoz, hogy csak az juthat be a Groupama Arénába, aki átesik a vénaszkenneres azonosításon, az ultrák pedig ahhoz, hogy ha a vezetőség nem tesz engedményeket, akkor nem járnak a meccsekre.

Kivételek persze így is voltak, tavasszal például a Bozsik-stadionban két Fradi-tábor is volt a lelátón, a vendégszektorban volt az egyik csoport, és egy, a hazaiak számára fenntartott részen helyezkedett el a kemény mag (más kérdés, hogy a Fradi így sem úszta meg, és 2-1-re kikapott).

A tábor és a vezetőség több alkalommal is leült egyeztetni egymással, és nyár óta már azt lehetett hallani, hogy közel a megegyezés. A szurkolói fórumokon a Fradi hullámvölgyei esetén visszatérő téma volt, hogy “bezzeg, ha a tábor ismét kijárna a meccsekre”, úgyhogy pár héten belül megtudjuk, milyen hatással lesz a felturbózott szurkolás Thomas Doll csapatára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik