Belföld

Rajtaütés a szcientológusoknál – megszólalt a NAV

Megerősítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hogy a rendőrség mellett az ő embereik is megjelentek a Váci úti 169. szám alatt. A 24.hu megkeresésére szűkszavúan reagáltak ugyan, de azt közölték, hogy munkatársaik

 költségvetési csalás gyanúja miatt folytatott nyomozás kapcsán végeztek lefoglalásokat.

Kora délután írtunk arról, hogy a XIII. kerületi szcientológus központnál még mindig ki vannak feszítve a kordonok, a rendőröket azonban NAV-osok váltották, akik egyébként már szerdán is jártak a helyszínen.

Az egyenruhások több mint egy nappal korábban, szerda reggel szállták meg a Váci utat. A Szobor utcától kezdődően egy körülbelül ötvenméteres területet zártak le. A helyszínt rendőrségi járművek lepték el, az épület bejáratához készenlétiseket állítottak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság aznap délelőtt arról tájékoztatott, hogy

az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a KR NNI munkatársai 2017. október 18-án házkutatást tartanak a Szcientológia Egyház budapesti központjában.

Költségvetési csalást tehát nem említettek.

Még aznap úgy értesültünk, hogy a nap folyamán körülbelül harminc helyszínen zajlott még házkutatás. A nyomozók információnk szerint dokumentumokat foglaltak le, illetve  szerdán, az esti órákban kartondobozokat és raklapokat vittek el a helyszínről.

(Kiemelt kép: 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik