Közélet

Jézushoz hasonlították a kormány menekültellenességét

A Fidesz lakossági fórumán azt is megkérdezték Pintér Sándortól, mit tehet, aki önként részt venne a határvédelemben.

Senkinek nem kell megijednie, ha azt látja, hogy Magyarország egyedül van a menekültkérdésben alkotott véleményével,

Jézus is egyedül kezdte, aztán először csatlakozott hozzá 12 apostol, mára pedig egymilliárd keresztény van

– ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondta a „nemzeti konzultáció” kapcsán, a II. kerületben rendezett lakossági fórumon, amiről a hvg.hu számolt be.

A fő felszólaló Pintér Sándor belügyminiszter volt, akinek az állítólagos Soros-tervről szóló fórumot a beszámoló szerint sikerült úgy kibekkelni, hogy egyszer sem mondta ki a milliárdos nevét. Annál erősebbet mondott, amikor a menekültválságban szerinte jelentős szerepet játszó NGO-kra terelődött a szó:

azzal példálózott, hogy az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezetnek már a nevében is benne van, hogy nem akarnak határokat.

(Az Orvosok Határok Nélkül valójában egy 1999-ben Nobel-békedíjjal kitüntetett szervezet, amely háborús és válságövezetekben biztosítja az egészségügyi ellátást.)

Azoknak, akik azt állítják, hogy a magyarok nem befogadóak, Pintér azt üzente: nálunk itt vannak a kunok, a jászok és a svábok, az ilyen kritikák pedig olyanoktól érkeznek, akiknek a történelmükben egyetlen befogadás sincs.

A belügyminiszter előadásán szóba került az is, hogy Srđa Popović, a szerb diktátort, Slobodan Milosevićet megbuktató Otpor! mozgalom egyik vezéralakja nemrég Budapesten tartott előadást a Közös Ország Mozgalom meghívására (az erőszakmentes tiltakozási formákról). Pintér szerint az érdeklődés csekély volt (valójában teltházas volt a rendezvény), ám hozzátette: „mi is ott voltunk”.

A rendezvényen egy nyugdíjas megkérdezte, mit tehet, ha önként segíteni szeretne a határvédelemben, akár a kerítés mellett, akár irodai munkával. Pintér azt válaszolta: a honvédelmi miniszter már intenzíven dolgozik a megoldáson, egy „háttér védelmi egységet” terveznek, de erről nem árult el többet.

Senki nem retteg úgy a Soros-tervtől, mint Németh Szilárd
Németh Szilárd Gödöllőn tartott nemzeti konzultációs fórumot, ahol sok újdonság nem hangzott el, viszont abban biztosak lehetünk, hogy a Fidesz alelnökénél jobban valószínűleg senki nem retteg a világon a Soros-tervtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik