Belföld

Besegít az uniós pénzek elköltésébe a Brüsszel ellen hadakozó Bánki Erik

A fideszes képviselő szerint nem is pályázatról van szó, jár neki a tizenötmillió.

Éppen egy hete beszélt arról az állami tévében Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke, hogy a visegrádi országok közül Magyarország áll a legjobban az uniós források felhasználásában. A Magyar Nemzet megtudta, hogy a források elköltéséből a kormánypárti politikus is kiveszi a részét: nyáron csaknem 15 millió forintot nyert el az EU vidékfejlesztési programjából.

Miközben az egyszerűbb, könnyebben megpályázható, gyorsabb elbírálású rendszerből ő is profitál, Bánki Erik ugyancsak részt vett a kormány által folytatott EU-ellenes propaganda terjesztésében, az „Állítsuk meg Brüsszelt” kampányban is – jegyzi meg a lap. A képviselő a kapott pénzről azt mondta, szerinte nem is pályázatról, hanem normatív támogatásról van szó, ami az unió területén valamennyi gazdának jár, aki teljesíti a kiírásban szereplő feltételeket. Ezt egyáltalán nem tartja összeférhetetlennek a „Brüsszellel” szemben folytatott kormányzati politikával, kijelentette: azt gondolja, helyes az a politikai út, amit követnek.

Korábban megírtuk: Bánki Erik felesége 2016-ban 18,5 millió forint agrártámogatást kapott, miközben egy évvel korábban még csak 300 ezret.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik