Nagyvilág

Év végére elkészülhet, amitől Orbánék tartottak

Az ENSZ reményei szerint az év végére elkészülhet a világszervezet globális migrációs megállapodása - mondta Filippo Grandi menekültügyi főbiztos hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellárral folytatott megbeszélése előtt.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) vezetője a kancellár társaságában tett sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy Németország a globális migrációs csomag legnagyobb támogatói között van.

Elmondta, hogy a megállapodás alakulásáról tájékoztatta a szövetségi parlament (Bundestag) költségvetési, külügyi és humanitárius ügyekkel foglalkozó bizottságait, és azt tapasztalta, hogy valamennyi frakcióra kiterjedő, pártokon átívelő támogatást élvez a migrációs csomag ügye.

A főbiztos méltatta, hogy Németország befogad tízezer menekültet az Európai Bizottság afrikai és közel-keleti menekültek támogatását célzó áttelepítési programjában.

Mint mondta, reméli, hogy Berlin döntése iskolát teremt és követőkre talál Európában.

A magyar kormány egyébként most már hónapok óta kampányol a migrációs csomag ellen. Szijjártó Péteréknek március elején azt is sikerült elérniük, hogy a csomagról szóló vitán ne hangozzon el a közös EU-s álláspont.

Horvát lap: Orbán tanulsága így hangzik
Ha már egyszer bent vagy az EU-ban, többé kevésbé azt tehetsz, amit akarsz.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik