Közélet

Ha ilyen főzőlapot vett az IKEA-ban, azonnal szervizeltesse

Az IKEA javítás céljából visszahívja az ELDSLÅGA gázfőzőlapokat, mert a készülékek szén-monoxid kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket.

Megelőző intézkedésként az IKEA díjmentes, szakemberek által végzett helyszíni hibajavítást biztosít a 2018. január 1-je előtt vásárolt összes ELDSLÅGA gázfőzőlapra – közölte a vállalat kedden. Ez egy válaszlépés a belga felügyeleti hatóságok által elvégzett vizsgálatra, amely megállapította, hogy a termékek jelenlegi állapotának tűz- illetve robbanásveszély kockázata nem magasabb a megengedettnél.

A beszállítói oldalon, emberi mulasztás miatt nem a megfelelő gázbefecskendező került a készülék gyors és nagyteljesítményű gázégőjébe, melynek következtében a szén-monoxid kibocsátás meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket.

Az IKEA arra kéri vásárlóit, hogy aki 2018. január 1-je előtt ELDSLÅGA gázfőzőlapot vásárolt, mostantól semmiképpen ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagyteljesítményű égőt mindaddig, amíg a szervizelést el nem végzik a készüléken. Az összes többi égő biztonságosan használható.

A probléma megoldása érdekében az érintett vásárlók kapcsolatba léphetnek az IKEA vevőszolgálati munkatársaival a (+36)-1-460-31-60-as telefonszámon, a szervizelés időpontjáról történő egyeztetés céljából. A vásárlást igazoló nyugta bemutatása nem szükséges.

A terméket Svédországban, Norvégiában, Dániában, Finnországban, Izlandon, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Litvániában, Szerbiában, Oroszországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Olaszországban, Portugáliában, Ausztriában, Németországban, Belgiumban és Franciaországban árusítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik