Belföld

Szárnyal a Rogánt, Habonyt helikoptereztető cég

Csak nyerni tudnak a minisztert lagziba reptetők.

A Népszava szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) nem tudta lebonyolítani a budaörsi reptér üzemeltetési pályázatát, így az eredeti 180 nap helyett év végéig meghosszabbította az Aeroglobe Kft. mandátumát.

A társaság a Rogán Antalt helikoptereztető cég tulajdonosának érdekeltségébe tartozik és tavaly viharos körülmények között vette át a Magyar Repülő Szövetségtől (MRSZ) az üzemeltetést.

A vagyonkezelő akkor közölte, ez ideiglenes, hamarosan kiírják a pályázatot a valódi üzemeltetésre. Most kiderült, az hosszadalmas, ezért a hosszabbítás.

budaörsi repülőtér (ingyenes, budaörsi repülőtér)

A lap felidézi, hogy a tulajdonosok másik cége, a Rogánt reptető Fly-Coop évi 300 millió forintos rendelkezési állási díjat is tartalmazó szerződést kötött az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (ÁEEK).

Rogánt fuvarozták, százmilliókat kapnak, alig repülnek
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kapott pár százmilliót az államtól, a Fly-Coop pedig rendelkezésre állt két géppel ennyiből.

Ezt az átalánydíjat pedig akkor is megkapja a Fly-Coop, ha gépei egy percet sem töltenek a levegőben, ha feladatot kapnak, óradíjat számlázhatnak. Mint korábban megírtuk, a cég korábban félmilliárd forintos közpénzes megrendelést nyert az Országos Vérellátó Szolgálattól (OVSZ) is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik