Belföld

Sűrű, zúzmarás ködre figyelmeztetnek – térkép

Hideg idővel kezdődik a hét, helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, többfelé napközben is mínuszok lesznek.

Hétfőn túlnyomóan borult idő lesz, a felhőzet csak néhol, átmenetileg szakadozhat fel. Elsősorban a keleti, délkeleti tájakon fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet napközben +1 és -3, késő este -1 és -5 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a sűrű, tartós köd miatt.


Főleg az ország középső területein, az Északi-középhegységben lehet sűrű, zúzmarás köd. Kisebb hószállingózás, esetleg ónos szitálás az ország keleti felén néhol előfordul. Délután, este a keleti határvidéken gyenge havazás lehet.

A hét elején kisebb havazás még előfordulhat.

Kedden csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon végig borult marad az ég. A keleti országrészben hószállingózás, kisebb havazás lehet. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -2, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, foltokban tartósan ködös idő várható. A ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a felhősebb tájakon -6 és -2 fok, a kevésbé felhős helyeken -11, -6 fok között változik.
A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -3 és +2 fok között, de a tartósan ködös helyeken -3 fok alatt alakul.

Kiemelt Fotó: 24.hu/ Bielik István

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik