Gazdaság

Mészáros felfalta az élelmiszeripart: itt az új holding

Közös szakmai vezetés alá vonják és konszernbe szervezik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó mezőgazdasági cégeket – erről beszélt Csák Gyula, a vállalatcsoportot irányító Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Világgazdaságnak.

Csák elmondta: a tervek szerint ötéves távlatban négy-öt üzletágban is jelentős feldolgozókapacitással és növekvő piaci részesedéssel rendelkeznek majd. Hozzátette:

Van olyan cégcsoport Magyarországon, amelynek termelési értéke lényegesen magasabb a miénknél, elsősorban az élelmiszeripari kapacitások miatt, mi viszont egyelőre alapanyag-termelők vagyunk. A mezőgazdaság kategóriában az általunk művelt szántóföldek nagysága alapján valahol az elsők között állunk.

Elmondása szerint nagyjából 13 ezer hektáron gazdálkodnak, a holdinggá alakulás után és a volt Simicska-cég, a Mezort beolvasztását követően ez több, mint 36 ezer hektárra nő majd. Csák szerint a Mezorttal együtt számított árbevételük tavaly megközelítette volna a 22 milliárd forintot.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik