Sport

Hosszú Katinkától beszédet várt, de csak két angol szót kapott a FINA

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) Kínában a rövid pályás úszó-világbajnokság után tartott gálán adta át az év legjobbjainak járó elismerést. Hosszú Katinkát is pódiumra hívták, mint a 2018-as esztendő legjobb női úszóját.

Ilyenkor szokványos módon minden sportoló tart egy hosszabb-rövidebb köszönőbeszédet. Hosszú Katinkáé túl kurtára sikerült. Annyit mondott csupán: „Thank you”.

Tudni kell, Hosszú két amerikai sporttársával – Tom Shields és Michael Andrew – beperelte a nemzetközi szervezetet, mert a FINA eltiltással fenyegette meg azokat az úszókat, akik el akartak indulni egy másik szervezet, az ISL decemberi, torinói versenyén. Az eseményt, amelyen Hosszú mellett Cseh László is elindult volnavégül törölték.

A sportolók szerint jogsértő volt a fenyegetés, ezért perelnek, az ISL is így tett ezzel egy időben.Hosszút a gála után az m4sport helyszíni riportere faggatta a beszéde rövidségéről. A Hangcsouban négy világbajnoki aranyérmet szerző úszónő elmondta, gondolkodott, hogy mit mondjon.

Szerettem volna több sportolót látni egy ilyen gálán. Furcsa, hogy a sportot ünnepeljük, de az úszók nem voltak jelen, pedig hát ugye itt vagyunk mi is Hangcsouban. Viszont annak, amit ez a díj jelent számomra, annak örülök és ezért úgy gondoltam, ez a köszönöm szépen pont elég volt, hogy kifejezzem mindezt

– fogalmazott Hosszú. Igaza van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik