Gazdaság

266 milliós MÁV-os munkát hozott a nyuszi Mészáros vejének

A közbeszerzési vonaton nincsen fék.

Szép sikerrel zárja az ünnep előtti utolsó munkanapot Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos veje. Ezúttal egy nettó 266,6 milliós megrendelésnek örülhet: az érdekeltségében álló Vasútvillamosító Kft. ennyiért végez felsővezeték munkákat a Keleti pályaudvar területén. A szerződést pdf-ben itt találja.

A Vasútvillamosító Kft. 100 százalékos tulajdonosa a Rafinanz Promotion CZ s.r.o., amiről elsőként írtuk meg, hogy Homlok Zsolt nem csak vezetője, hanem 75 százalékos tulajdonosa is. 2018. júniusban pedig egy hosszabb cikkben foglalkoztunk azzal, hogy miután elvette feleségül Mészáros kisebbik lányát, Ágnest, Homlok Zsolt csak az egyik cégéből 855 millió forintot vehetett ki.

Beházasodott a Mészáros családba és lassan meg is van az első milliárdja
Homlok Zsolt tavaly vette feleségül Mészáros Lőrinc lányát. Ennek megfelelően jó éve volt, csak egyik cégéből 855 millió forintot vehetett ki.

Homlok Zsolt nemrégiben az apósa érdekeltségéből a kormánypárti médiaholdingba dobott Világgazdaságba írt publicisztikát. Ebben többek között azt fejtegeti, hogy az Európai Unió a 2000-es évek elején jött rá, hogy fejleszteni kellene a vasutat, az azóta elmúlt másfél évtizedben pedig Magyarországon is jelentős fejlesztések valósultak meg, főleg olyan vállalatok részvételével, amelyek „képesek voltak mobilizálni a belső erőforrásaikat, kiaknázni szellemi, innovációs potenciáljukat”.

Mint írta: szükség lenne a szakképzés és a gyakorlati oktatás reformjára, illetve a pályázati kiírási feltételeket is újra kellene gondolni. A közbeszerzéseken szép sikereket elérő üzletember szerint

ma a pályázati kiírások értékelési rendszere egydimenziós, jellemzően csak az ajánlati árra koncentrál, miközben nem kellő súllyal veszi figyelembe a 21. század társadalmi-gazdasági viszonyai között felértékelődő holisztikus szempontokat.

Kiemelt kép: Büki László / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik