Belföld

Saját gyerekére bukkant egy szülő a V. kerületi polgármester Facebook-oldalán

Szentgyörgyvölgyi Péter a sajtósa szerint nem kampányol, csak fontosnak érzi, hogy az ovisokkal is személyes kapcsolatot ápoljon.

Meglepődve fedezte fel egy szülő, hogy óvodás gyermekét a V. kerületi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter használta fel saját népszerűsítésére. A fideszes politikus ugyanis ellátogatott a gyerek óvodájába április 9-én annak az almaszállítmánynak a maradékával, amiből a kerület nyugdíjasainak osztogatott – írja a 444.

A portál emlékeztet, hogy az ombudsman épp a kampányidőszak elején adott ki felhívást, hogy ne használjanak a politikusok gyerekeket díszletként, hiszen még ha a szülő bele is egyezne ebbe, nem biztos, hogy nincs a háttérben valamilyen kényszer, függőségi viszony. De ebben az esetben még csak beleegyezésről sem volt szó.

A polgármestert a kerületi tévé is elkísérte, amiből hosszú anyag született, ebben a kerület több fideszes képviselője is felbukkan különböző intézményekben almát osztogatva, néhány éves gyerekek közt.

Szentgyörgyvölgyi sajtósa azután válaszolt a 444-nek, hogy a portál cikket jelentetett meg az esetről. Ebben egyrészt arra hivatkozik, hogy a szülők beiratkozáskor nyilatkozatot írnak alá arról, hogy az intézményt meglátogathatják a sajtó munkatársai, és fénykép- vagy filmfelvételt készíthetnek a gyerekekről. Másrészt jelzi: egyetértenek azzal, hogy kampányban ne szerepeltethessenek gyereket, de szerintük az óvodák és bölcsődék meglátogatása a polgármester napi munkájának része.

Arra a kérdésre, hogy miért nem az intézményvezetőknek adták át az almákat, Szentgyörgyvölgyiék úgy reagáltak:

Polgármester úr belvárosiként mindig is személyes kapcsolatot ápolt a lakókkal. Évtizedek óta a kerületben dolgozik és a kerület vezetőjeként fontosnak tartja, hogy az itt élők tudják, bizalommal fordulhatnak hozzá. Ennek pedig részét jelentik a gyerekek és az ő közösségük is.

Szentgyörgyvölgyi egyébként épp aznap járt az óvodában, amikor maga is bejelentette, hogy hivatalosan elkezdődött a kampány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik