Belföld

MSZP: A Fidesznek fontosabbak a külföldi keresztények, mint a kivándorolt magyar fiatalok

Ferihegyen üdvözölték a párt politikusai a húsvétra hazaérkezőket.

A Liszt Ferenc Repülőtér érkezési terminálján akcióztak pénteken az MSZP politikusai – tudatta a párt közleményében. Tüttő Kata EP-képviselőjelölt szerint ezzel akarták felhívni a figyelmet a kivándorlás okozta társadalmi problémákra, és saját európai programjukra, amellyel megoldanák a válsághelyzetet.

A politikusok egyebek mellett „Mi hazavárunk!”, „Hiányzol itthonról!” feliratú üdvözlőtáblákkal várták a húsvéti ünnepre hazaérkező, külföldön dolgozó magyarokat. Torzsa Sándor, a Societas-Baloldali Ifjúsági Mozgalom elnöke azt mondta, eddig 600 ezer fiatal hagyta el az országot és további 250 ezer készül távozni, ehhez képest még egy államtitkár sincs a kormányban, aki a kivándorlási válsággal érdemben foglalkozna. Úgy látja:

annak ellenére, hogy ma már minden hatodik magyar gyermek külföldön születik, a Fidesznek fontosabbak a harmadik országban élő keresztények, mint a kivándorolt magyar fiatalok sorsa.

Tüttő Kata azt mondta, programjukban európai minimálbért, európai szintű egészségügyet és oktatást javasolnak, hogy érdemes legyen itt maradni és visszajönni a fiataloknak. (Fotó: MSZP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik