Tech

Már augusztusban bemutatkozhat a Samsung Galaxy Note 10

Közeli források szerint a Samsung augusztus hetedikén mutathatja be a Galaxy Note 10 csúcsmobilt Brooklyn-ban, ahol tavaly a Note 9-et is leleplezték. Ugyan a Note-széria nem annyira kelendő, mint a Galaxy S-modellek, de a nagykijelzős phabletnek is megvan a saját erős felhasználói bázisa. A 2011-ben bemutatott első Note számlájára írható a tepsitelefonok trendjének elindítása is, pedig ma már egyáltalán nem tűnik olyan nagynak az első készülék 5,3 hüvelykes mérete ahhoz képest, hogy a Note 9 már 6,4 hüvelykkel büszkélkedhet.

A tizedik Note-mobillal kapcsolatban eddig arról szóltak a pletykák, hogy kétféle méretben érkezik, az egyik támogatja az 5G-t, és mindegyikről elhagyják már a jackdugót. Nem meglepő mód már ezen is panelba vághatják a szelfikamerát, ami a kijelző közepén fog elhelyezkedni, és nem a sarkában. A nagyobbik, Pro utótaggal ellátott modell már egészen bődületesen nagy, 6,75 colos panelt kaphat, míg az alapmodell megáll a 6,3 colnál.

Ennél sokoldalúbb androidos telefont most nem talál
Tisztes hardver és egy rendkívül hasznos digitális toll jellemzi a Samsung Galaxy Note 9-et, aminek az árcímkéje is elképesztő.

A Note 10 érdekes piaci helyzetbe csöppen, hiszen a Samsungnak és konkurenseinek számolnia kell az okostelefon-piac lassuló növekedésével. Míg az eszközök egyre drágábbak, addig a funkciók nem annyira forradalmiak, és a felhasználók egyre hosszabb ideig tartják meg készülékeiket, mielőtt újabbra váltanának. A gyártók abban reménykednek, hogy az 5G és a hajtogatható modellek megjelenése felrázhatja a helyzetet.

A Samsung következő nagy dobásnak a februárban bemutatott Galaxy Foldot szánja, aminek a megjelenése csúszik, miután a tesztelésre küldött készülékek kijelzőjével többeknél is komoly gondok akadtak. Hivatalos dátumot viszont még mindig nem tudni.

Még a hajtogatható mobil tesztpéldányait is visszakéri a Samsung
A megjelenés csúszik, és az eddigi mintákat is visszakérik.

(Kiemelt képen a Galaxy Note 9.  Fotó: Carsten Koall/dpa/afp)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik