Szórakozás

Rogán Cecília szépségversenyén nemcsak bikiniben vonulni, de kapálni is kell

Idén is volt Miss World Hungary, pontosabban Magyarország Szépe, ami Rogán Cecília szépségversenye, és az állami tévé egyik csatornáján lehetett nézni főműsoridőben. Idén már nem lapátoltak macskaszart a versenyzők a továbbjutásért, inkább idénymunkára küldték őket.

Június 23-án választották meg a Miss World-versenyek magyarországi indulóját, aki Nagypál Krisztina lett. Most egy évig ő lesz Magyarország szépe, de ezt rajta kívül valószínűleg nem veszik majd sokan észre, ugyanis a tavalyi győztes, Szarvas Andrea nevét se hallhattuk túl sokszor (gyakorlatilag egyszer se) azóta, hogy a fejére tették a koronát. Persze lehet, hogy a thaiföldi világversenyen Nagypál elér majd valami értékelhető helyezést – igaz ez először és utoljára Kulcsár Edinának sikerült csak a magyarok közül.

Magyarország szépe macskaszart is lapátolt a koronáért
Kemény dolgokat kell megtenni annak, aki elindul egy szépségversenyen, a felkészítő tábor nem csak szoliból meg manikűrből áll.

A 2018-as versenyen Freddie, vagyis a túl hosszú nevű Fehérvári Gábor Alfréd énekelt, idén viszont már ő volt a műsorvezető – ezek szerint beletanult az élő beszédbe az Eurovíziós Dalfesztivál alatt.

Mint tavaly, most is 16 lány jutott a döntőbe, akikről ismét rengeteg nagyon fontos információt tudhattunk meg. Banicz Noémiről például azt, hogy szempilla-stylistként tevékenykedik, ahogy Kiss-Juhász Vivien is. Mindketten a tevékenykedik kifejezést használták a szempilla stylistságuk mellett – pont mint a többi versenyző, miután valószínűleg megtanították nekik, hogy amikor arról akarnak beszélni, hogy valamit csinálnak, használják inkább a tevékenykedés kifejezést, mert az olyan királynős, csinálni csak a halandók csinálnak valamit.

Bukta Lilit a körömépítés és két tacskója foglalkoztatja, Csonka Rebekát pedig a hite. Utóbbi egy lakatlan szigetre a Bibliáját vinné el, nem véletlen, hogy kisfilmjében azt mondta:

Végtelen hálát érzek Istennek, hogy itt lehetek, és hiszem, hogy az ittlétem az ő tervének a része.

Gaál-Tímeának minden álma, hogy orosz hírolvasó legyen, Ollári Barbarának pedig az, hogy végre nyerjen, mert már a 2018-as versenyen is döntős volt – az eredményeket látva: talán majd jövőre. Kis Virág a vadvízi evezést szereti, Lakatos Lilla a birkapörköltet, Kövesi Zsuzsanna pedig a kávékészítést. Márki Adél kiskora óta erre a versenyre készül, Magosi Viktória pedig még gimnáziumba jár és hálanaplót vezet. Markóczy Annamária valamiért hazajött Dániából hat év után, Márton Fanni pedig megnyitotta saját női ruhaüzletét. Molnár Orsolya saját könyvet akar írni, de azt nem mondta el, hogy miről, a nyertes Nagypál Krisztina pedig fontosnak érezte, hogy megossza mindenkivel, nemrég csinált egy fehérboros-rákos rizottót. A legtöbb önbizalommal viszont egyértelműen Hegedűs Zoé rendelkezik, aki azt mondta:

Úgy gondolom, hogy a külső mellett nagyon fontosak a belső értékek is, és szerintem bennem minden megvan ahhoz, hogy az enyém lehessen a korona, és véleményem szerint jó dolgokra tudnám felhasználni a királynői cím adta lehetőségeket. Szeretnék saját vállalkozást, vagy akár a szépségiparban elhelyezkedni

Ha valakit a zsűritagok is érdekelnek, ők döntöttek: Rogán Cecília, Sarka Kata, Borzi Vivien, Krasznai Zsolt, Csángó Tamás, Szarvas Andrea,Kulcsár Edina, Gulyás István, Lukács Katalin, Maráczi Ákos, Sipka Csaba és Bara Csaba.

Szépségkirálynő-jelöltek kapálják a levendulaültetvény. | Fotó: MTVA

A versenyzőknek négyszer kellett végigvonulniuk a színpadon: bikiniben, egy úgynevezett kreatív touron, aztán nemzeti ruhában, majd estélyiben. A kreatív tour abban merült ki, hogy mindegyik versenyzőnek egyedi ruhát készített egy-egy magyar divattervező – összesen 14. Aki eddig számolt, az észrevehette, hogy 16 lány került a döntőbe, így felmerül az a kérdés, hogy akkor az a két lány, aki nem kapott ruhát, vagyis tudhatta előre, hogy nem jut tovább a bikinis kör után, mégis mi a francnak állt színpadra. Egyébként azzal, hogy mindenkin totálisan más stílusú ruha volt,

azt a látványt sikerült elérni, mintha egy kedves kis Tiszántúli faluban rendeznék meg a Met-gálát.

Fotó:Mohai Balázs / MTI

Persze itt is kiszórtak két versenyzőt, akiknek a Freddie mellett álló műsorvezető, Rókusfalvy Lili „szívből gratulált” a kieséshez, majd hosszú perceken át nézhettük, ahogy a szépségversenyen induló lányoknak szanaszét reszelik a körmét, hullámosítják a haját, majd ugráltatják őket a Balaton partján.

Aztán jött a legjobb rész, amikor azt mutatták meg, hogy a felkészítő tábor alatt a döntősöket négyes csoportokra osztva befogják egy kis idénymunkára. Például barackszedésre a tűző napon, amitől az egyik versenyző megijedt a tériszonya miatt, de bölcsen azt mondta:

Ha van egy kis félelmünk, azt le kell győzni.

Ezután felmászott a létrán.

A második csoportot elküldték kapálni a Tihanyi Apátság kertjébe, aminek az egyik versenyző nagyon örült, legalábbis azt mondta, nagyon közel áll hozzá ez a tevékenység.

A két másik csoportot viszont kevésbé szívatták meg – ők légkondicionált helyiségben készíthettek levendulás fürdőgolyót, meg arckrémet, utóbbit természetes alapanyagokból, aminek Nagypál Krisztina nagyon örült, mert szerinte ezzel védjük a környezetünket. Egy másik lány pedig már önmagának a levendulának örült, mert szerinte

a mai világban mindenki számára fontos lehet a levendula jótékony hatása.

A nemzeti tourra a lányokat Merő Péter öltöztette fel olyan ruhákba, amiről azt mondta, hogy a Zsolnay porcelán mintáit és formáit próbálta megtartani. A vonulás alatt Wolf Kati énekelt cimbalomkísérettel, ettől pedig instant Jó ebédhez szól a nóta-hangulat lett, főleg hogy közben a lányoknak minimál néptáncos jobbra-balra lépegetést kellett produkálnia.

Ja és persze most is volt Miss Charity-verseny, ahol az indulóknak valami jótékonysági akciót kellett csinálniuk. Itt egy olyan lány nyert, aki egy kardiológiai osztályon önkénteskedett, de valójában nem ez a lényeg, hanem a harmadik helyezett Ollári Barbara, akinek a következő, megfejtésre szoruló mondat jött ki a száján:

Felkerestem hát a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét, hogy megtudjam, hány arca van az esztétikának.

A verseny aztán azzal zárult, hogy miközben Király Linda és Király Viktor énekelt,  mindenki felhúzta magára a csillogós, rózsaszín estélyit, aztán feldobták a koronát Nagypál Krisztina fejére és mindenki mehetett aludni.

Fotó:Mohai Balázs / MTI

A világversenyt december 7-én tartják, legközelebb valószínűleg ott lehet majd látni Nagypált.

Kiemelt kép: MTVA/Duna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik