Közélet

Senki sem voksolt egy 1376 fős budapesti szavazókörben

Az újbudai, 115-ös szavazókörben senki nem szavazott, hiába voltak 1376-an a névjegyzékben — írta meg az Index. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján a részvétel is nulla és a jelöltek neve mellett is nulla szerepel.

A lap megkeresésére az NVI közölte: nem arról van szó, hogy nem töltötték fel az adatokat, valóban ennyi az eredmény. A szavazókörhöz egy munkásszálló tartozik.

A 115-ös szavazókörhöz a Fehérvári út és a Csurgói út kereszteződésénél található épület tartozik, ide vannak ennyien bejelentve.  A választókerület frissen megválasztott képviselője a lapnak arról beszélt, hogy maguk is meglepődtek a nulla részvételen. Hozzátette: a névjegyzékben itt sok külföldi nevű választópolgár szerepelt, nekik a tavalyi parlamenti és az EP-választáson nem volt választójoguk, így akkor nem is kellett nekik külön szavazókört kialakítani.

A rejtély megoldása tehát az, hogy sok olyan külföldi állampolgár szerepelt a névjegyzékben, akinek a munkásszállóba jelentették be a tartózkodási helyét, ám vagy nem érdekelte a választás, vagy most épp nem volt Budapesten.

Kiemelt kép: Google Street View

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik