Sport

Fucsovics leütötte a pályáról az ellenfelét, 16 közé jutott az Australian Openen

Fucsovics Márton három szettben győzte le az amerikai Tommy Pault az Australian Open harmadik fordulójában, így bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol Roger Federer lesz majd az ellenfele.

A világranglista-67. magyar teniszező brékkel kezdte a meccset, és mindössze 22 percnyi játék alatt nyerte meg 6-1-re az első szettet. A másodikban sem lassított, akkor 33 perc alatt nyert 6-1-re, egyedül a harmadik játékrész volt szorosabb, de Fucsovics Márton azt is behúzta végül 6-4-re, a harmadik meccslabdáját értékesítve.

Fucsovics összesen 14 bréklabdához jutott a meccs során, ebből hatot kihasznált, miközben Paulnak négy alkalommal nyílt lehetősége elvenni a magyar játékos adogatását, de egyszer sem járt sikerrel.

Fucsovics Márton a következő körben Roger Federerrel találkozik, a harmadik helyen kiemelt svájci ötszettes, négyórás meccsen győzte le John Millmant.

Az Ausztráliában eddig menetelő magyar játékos jó játékának köszönhetőn az 53. hely környékére jöhet fel a világranglistán – hacsak nem jut tovább.

Női párosban Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic továbbjutott, míg Stollár Fanny és az ukrán Dajana Jasztremszka kiesett a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában pénteken.

Eredmény – férfi egyes, 3. forduló (16 közé jutásért)

Fucsovics Márton-Tommy Paul (amerikai) 6:1, 6:1, 6:4

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Dalila Jakupovic, Raluca Olaru (szlovén, román) 7:5, 6:3
Stollár Fanny, Dajana Jasztremszka (magyar, ukrán)-Kveta Peschke, Demi Schuurs (cseh, holland, 8.) 4:6, 2:6

Kiemelt kép: Quinn Rooney/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik