Nagyvilág

Globális egyetemi hálózatot indít Soros György

Új egyetemi hálózatot hoz létre Soros György – írja a 444. Az magyar származású amerikai üzletember ezt a davosi világgazdasági fórumon jelentette be. Az új szervezet a Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat névre fog hallgatni, a feladata pedig az lesz, hogy világszerte integrálja az oktatást és a kutatást a felsőoktatási intézmények között.

A tervek szerint a hálózat közös képzési programokat, hálózati kurzusokat kínálna, és rendszeresen kötne össze oktatókat és hallgatókat személyes és online konzultációkra világszerte. A cél, hogy biztosítsa a vélemények szabad kifejezését és a különböző meggyőződések sokszínűségét. Emellett

nagy hangsúlyt fog kapni a a negligált társadalmi csoportok, a menekültek, a börtönbüntetésüket töltők, a romák, az otthonukat elhagyni kénytelen emberek elérése és minőségi oktatásuk segítése, és külön ösztöndíjat kapnának a politikailag üldözött kutatók.

A 444 cikke szerint az új hálózat alapját a CEU és amerikai partneregyeteme, a Bard College fogja képezni, emellett partnerségre lépnek az Arizonai Állami Egyetemmel, amely a világ egyik vezető szereplője a távoktatásban.

Kiemelt kép: Europress/FABRICE COFFRINI/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik