Belföld

Köd és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést

Szombaton többnyire erősen felhős, borult, párás, néhol ködös idő lesz, főleg a magasabb hegyekben és a Dél-Alföldön lehet napsütés. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat, délután, este elsősorban délnyugaton, délen eső, ónos eső is lehet. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet napközben általában -2 és +4 fok között alakul, de délkeleten kissé melegebb is lehet. Késő estére +2 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet, írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki több megyére a sűrű (zúzmarás) köd miatt, ami napközben az ország északkeleti felén tartósan is megmaradhat. Mint írták a köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat.

 

Az ónos eső miatt szombaton még csak két megyére (Zala, Somogy) érvényes elsőfokú figyelmeztetés, de vasárnapra romlik a helyzet.

Vasárnap is borult lesz az ég, napos időszakok főleg délen, délkeleten lehetnek. Elszórtan várható kisebb csapadék: délen inkább eső, szitálás, északon ónos eső, ónos szitálás is lehet.

A szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +8 fok között várható, délkeleten lesz legenyhébb az idő, viszont nagy területen marad fagypont közelében a csúcsérték.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik