Belföld

Szalmonellaveszély miatt tojásokat hív vissza a Lidl

Az Aranykorona Zrt. visszahívja A osztályú, M-es méretű 10 darabos friss tojásait, melyeken a megadott csomagolóüzem-azonosító és a következő minőségmegőrzési idők valamelyike szerepel:

  • Csomagolóüzem azonosító: HU-06-TCS-001
  • Minőségmegőrzési idő: 27.07.2020; 01.08.2020; 07.08.2020; 14.08.2020

A Lidl honlapján arról írnak, hogy

a visszahívás oka, hogy a gyártó telephelyén hatósági ellenőrzés során szalmonella szennyezettséget azonosítottak, amelyről az Aranykorona Zrt. értesítette vállalatunkat. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így a szalmonellás megbetegedés elkerülésének érdekében a tojást a csomagoláson feltüntetett információnak megfelelően főzést, sütést követően ajánlott fogyasztani.

A Lidl azt kéri, hogy akik a fenti termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletünkbe, és a vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik.

Frissítünk!

A Lidl mellett az Auchan is tojásokat hívott vissza a napokban. A boltlánc július 25-én publikált közleménye szerint a tojások minősége nem megfelelő, ezért biztonsági okok miatt hívták azokat vissza – írja a napi.hu.

kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu; via atv.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik