Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kislábnyom

  • 2017. június 14.
  • PKata

kislábnyomA kislábnyom kampány a  2005-ben alakult GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete (GD) projektje, mely szervezet számos hazai környezetvédelmi szervezettel valósított már meg közös programokat.

Mi is az a "lábnyom" és miért fontos tudni róla?

Az ökológiai lábnyom kiszámítása egy mérési módszer, amely azt adja meg, hogy hektárban mérve mekkora területű földre, vízre és vegetációra van szükségünk

  •     egyrészt önmagunk fenntartásához;
  •     másrészt az életünk során megtermelt hulladékok és kibocsátások, illetve az energiafogyasztásunkból származó, üvegházhatású szén-dioxid elnyeléséhez.

Ez utóbbi adat – az energiafogyasztásunkból származó, üvegházhatású szén-dioxid megkötéséhez szükséges terület - a karbon-lábnyom.

Mindkét lábnyomszámítás, az ökológiai és a karbon-lábnyom kiszámítása is, arra ad választ, hogy mennyire vagyunk takarékos, tudatos erőforrás- és energia-felhasználók, mennyire kezeljük fenntarthatóan a Föld által megtermelt ökológiai javakat, tudja-e tartani a lépést a Föld a jelenlegi fogyasztási, kibocsátási tempóval.

Website-jukon és közösségi oldalukon hetente új inspiráló családi és közösségi esettanulmányokkal, illetve filozófiákkal szolgálnak, melyekkel igyekszenek hozzájárulni a mindennapi kislábnyomos életmód gyakorlati megvalósulásához. Olvassatok náluk, kövessétek őket!

 

Forrás: http://kislabnyom.hu